Livsstilsendring

Veien til en sunnere livsstil er ikke lang

Hvordan du lever har helt klart en stor innvirkning på helsa di. Helsa di, og ikke minst humøret ditt. Det er mange som ikke legger så stor vekt på helsa si, det vil si før en faktisk begynner å merke symptomer på sykdom eller lidelser. Ikke gjør den tabben å vente til det går så langt. Hvis du leter etter et bra tidspunkt til å starte en sunnere og bedre livsstil, så er svaret: i dag!

Her er noen punkter som absolutt bør stå på prioriteringslista di:

Start dagen med å drikke et stort glass vann med sitron i. Det renser kroppen din, samtidig som du får ”fuktet” fordøyelsessystemet ditt. Du bør alltid drikke vann før du spiser mat.

Spis sunt. Ha stor fokus på hva du spiser i løpet av en dag. Spis en håndfull nøtter hver dag, lag deg et glass friskpresset juice eller smoothie, bestående av friske bær og frukt. Spis grønnsaker til i alle fall 2 av måltidene dine. Og gjerne la et mellommåltid bestå kun av ferske grønnsaker. Lag mat fra bunnen av, ikke kjøp ferdigprodukter. Drikk rikelig med vann, og bytt ut sukkerholdig drikke med grønn te.

Gå tur. Om så hva bare 20 min per dag. Det virker veldig oppfriskende for hjernen din med frisk luft, du får blodsirkulasjonen i gang, og du blir straks mer våken. Gå deg en tur etter jobb, eller før du legger deg om kvelden. Bare det å være ute i naturen, er en oppløfter i seg selv.

Slå av TV’n! Gjør noe mer nyttig i stedet. Alt er mer nyttig enn å ligge på sofaen.

Vær aktiv! Og spise sunt, er ikke nok! Det mest primære (ja, lenge før kostholdet ditt) er å være fysisk aktiv. Jogging, styrketrening, sykling, svømming, fotball, squash, yoga, hva som helst! Bare du rører på deg. Du bør sette av tid til trening, minst tre ganger i uka.

Stress ned. Bruk minst 10 min hver dag på bare å sitte i ro helt for deg selv. Sett på rolig musikk, tenn et duftelys (duft har stor innvirkning på humøret), pust rolig og tøm hodet for tanker. Meditasjon er en meget effektiv teknikk for å få kontroll over stress på.

Tenk positivt! Ja, for tenk – at det hjelper! 🙂 Det er vanskelig å føre en sunn livsstil hvis du går rundt med hodet ditt fult av negative tanker. Se løsninger, godta ting som dem er, vær snill med deg selv og dem rundt deg. Se etter positive sider hos deg selv, og andre. Anerkjenn din innsats både på jobb og privat, du gjør garantert mye bra i løpet av en dag, som du glemmer å gi deg selv ros for. Dette er små ting du kan forandre til noe stort – og positivt, hvis du har riktig fokus.

Ikke let etter unnskyldninger for ikke å følge disse levereglene. Å leve sunt er en stor ting, og det er ikke umulig eller vanskelig. Det er bare snakk om prioriteringer. Du må innse at du er det viktigste i ditt liv. Og alltid sett av tid til deg selv. Du vil føle en stor glede og stolthet ved å endre din livsstil til det bedre, og du vil nyte hver dag av livet ditt når du har en frisk og sterk kropp og et våkent og opplagt sinn! 🙂You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

10 Comment

 1. Reply
  Solveig
  30. juni 2011 at 19:46

  Kjempefint innlegg snuppa! Skal prøve å følge disse huskereglene så godt det går. Ser det er mange punkter jeg må bli flinkere på…Så jeg starter i dag 😉

  1. Reply
   Hege
   30. juni 2011 at 22:18

   Det gjør du helt rett i! 😉

 2. Reply
  Marthe
  30. juni 2011 at 20:01

  Takk for kjempefine tips! Blir så glad av å lese bloggen din!:-)

  1. Reply
   Hege
   30. juni 2011 at 22:19

   Sånt blir jeg veldig glad av å høre! 🙂

 3. Reply
  lovelyliller.com
  30. juni 2011 at 20:22

  meget bra tips her. jeg drikker alltid et stort glass vann når jeg våkner – har gjort det i alle år 🙂

  1. Reply
   Hege
   30. juni 2011 at 22:19

   Me too 🙂

 4. Reply
  Marianne
  30. juni 2011 at 20:56

  Kjempefint innlegg, fint med påminnelse,
  og takk også for den fine bloggen din, er fast leser 🙂

  1. Reply
   Hege
   30. juni 2011 at 22:19

   Takk for det Marianne 🙂

 5. Reply
  Marianne
  30. juni 2011 at 20:59

  Mange bra tisp. Artig det med å drikke vann først om morran. Det har alltid vært en av min fars kjepphester, og han er ingen helsefreak altså. Han har bare ment at sånn må det være. Intuisjon er ikke dumt 🙂 Trening må jeg bli bedre på. Vanskelig å sette av tid til det egentlig med familie og hele pakka. Men jeg må prøve på det likevel!

  1. Reply
   Hege
   30. juni 2011 at 22:22

   Klok far du har! 🙂 ja, det er nok tida som mange ikke får til å strekke til, merker det selv i blant og. Noen uker blir det mer og noen litt mindre 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.