Trening

Tren kjernemuskulaturen med pilates

Jeg har trent pilates i mange år, og er veldig fornøyd med den type trening. Jeg merket raskt fremgang, spesielt med tanke på at jeg ble sterkere og strammere rundt livet. Og det fine er; at pilates passer for alle! 🙂

Kjernemuskulaturen har som oppgave å støtte opp skjelettet vårt og holde de indre organene på plass inne i buken.

Pilatestrening tar veldig bra på kjernemuskulaturen, den stabiliserer og styrker musklene som ligger tett inntil ryggraden. Og det igjen øker fleksibiliteten rundt ryggraden. Når du har en sterk kjernemuskulatur, bruker du kroppen korrekt, du får en bedre holding og balanse. Og du unngår slitasjer og skader.

Øvelsene i pilates fokuserer veldig på mage, det er derfor viktig og balanserer med å kjøre øvelser som styrker opp ryggen og.

Når du skal utføre pilates, er det noen ting som er viktig å tenke på:

* Riktig pusteteknikk; I pilates bruker man en pustemetode kalt tverrpust. Det vil si at man utvider brystkassen til siden. Man puster inn gjennom nesen før en øvelse, og ut gjennom munnen når øvelsen utføres.
* Riktig holdning, ryggen skal være rett og magen skal være stabil og stram (navlen skal trekkes inn mot ryggsøylen). Skuldrene skal trekkes litt bakover.
* Når du utfører matteøvelser, skal du presse korsryggen ned i matten.

– Vær fokusert, utfør øvelsene med kontroll og vær tilstedet.


Svømming:
Ligg på magen, slik som vist på bilde. Armene strekkes i den ene retningen, beina i andre. Løft opp, trekk navlen opp mot ryggraden for å gi støtte. Og begynn og svøm diagonalt. Pust inn på 5, og ut på 5. (video av øvelsen finner du her)

Single Leg Hip Extension:
Ligg på rygg, med armene ut til siden. Høyre kne skal være bøyd, slik som vist på bilde. Trekk navlen inn til ryggraden, løft venstre bein strak opp til det er på linje med ditt høyre. Og press hofte opp. Kroppen skal forme en strak linje fra skuldre til kne. Senk og hev igjen. Utføres 5 ganger, og bytt bein. (video av øvelsen finner du her)

Roll over:
Ligg på ryggen med armene strukket ned langs sidene, håndflatene vendt nedover. Klem beina sammen, og løft begge bena til 90 grader. Pust inn, trekk navlen inn, løft bekkenet og la beina reise seg opp og over hodet, parallelt. I det du kommer over, puster du ut og åpner beina en skulderbredde fra hverandre. Pust inn, rull tilbake. Pust ut og samle beina igjen. Utføres 8 ganger. (video av øvelsen finner du her)

Avslutt øvelsene med å tøye ut i”childs pose”. Det gir en god strekk i rygg og overkorpp, samt at øvelsen virker beroligende på kroppen.

Sterk mage, sterk rygg og god holdning kjennetegner dem som trener mye pilates.


You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

8 Comment

 1. Reply
  Janicke
  2. juni 2011 at 15:43

  Jeg liker pilates…kanskje komme igang med dvd min igjen 😀 Takk for påminnelse!!!

  1. Reply
   Hege
   2. juni 2011 at 20:27

   You’re welcome 🙂

 2. Reply
  Ida
  2. juni 2011 at 15:47

  Pilates er utrolig god trening! Dessverre får jeg kjempevondt i ryggen av det, ellers hadde jeg gjort det så ofte jeg kunne.

  1. Reply
   Hege
   2. juni 2011 at 20:29

   Kanskje du skal prøve andre øvelser, og trene deg opp i de øvelsene som gjør vondt. Pilates ble blant annet utviklet for å forebygge skader og rette opp i plager 🙂

 3. Reply
  Martine
  2. juni 2011 at 17:00

  Pilates er noe jeg absolutt vil prøve ut 😀

 4. Reply
  SiljeMariela - BodyWork
  2. juni 2011 at 17:22

  Ja, Michelle er nydeli!:)

 5. Reply
  lovelyliller.com
  2. juni 2011 at 17:58

  jeg gjør ikke pilates ,men burde starte. jeg har ganske svak core

  1. Reply
   Hege
   2. juni 2011 at 20:29

   Det anbefaler jeg ja 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.