Laktosefri, Sunn(ere) bakst

Supersunne spicy rundstykker

Når jeg først spiser bakevarer, så foretrekker jeg å bake selv. Disse rundstykkene her er stappfull av næringsstoffer, og dem er virkelig gode! Hvis du er lei vanlig brødmat, så er disse et fint alternativ. Det skal ikke så mye mer til enn noen andre melsorter og litt krydder, for å få en helt annen smaksopplevelse.

Jeg pleier ikke å måle og veie når jeg lager mat. Jeg bruker mer en «dasj» av det og en «dasj» av det. Men her er sånn ca. oppskriften.

Du trenger (trykk på linkene):

Bland det tørre. Pisk sammen egg og rismelk, og bland i det tørre. Rull ut til boller og klapp dem litt flate. Pensle med eggehvite og strø på litt urtekrydder og persille. Stekes på 200 grader i ca. 15-20 min.

Hva er Mesquite:
Mesquite utvinnes av frøene til et tre, som kalles «Tree of life» Mesquite har et høy innehold av protein, kalsium, magnesium, kalium, jern, sink og lysin, som er en aminosyre.

Forskning viser at Mesquite balanserer blodsukkernivået effektivt. Den naturlige sødmen i frøkapslene kommer fra sukkerarten fruktose som ikke krever insulin for å bli absorbert. Dette betyr at Mesquite også er egnet for personer med ustabilt blodsukker.  Mesquite inneholder 25% kostfiber, noe som gjør at det absorberes sakte i kroppen og er dermed blodsukkerstabiliserende. Mesquitepulver, har en lav glykemisk indeks på 25. I motsetning til hvete, som er brutt ned av kroppen i 1-2 timer, tar det 4-6 timer for kroppen å bryte ned mesquite. Alle disse faktorene gjør at mesquite er en matvare som effektivt stabiliserer blodsukkeret og gir en sterk og langvarig metthetsfølelse. Mesquite er ideell for diabetikere fordi det også bidrar til å stabilisere insulinproduksjon.

Pulveret har en rik, melasse og karamell-aktig smak. Denne lukten er veldig fremtredende når du varmer opp pulver som ved baking. Det lukter deilig på kjøkkenet! Du kan bruke det i kaker, kjeks, smoothies, bakevarer, sjokolade m.m.

Jeg kjøpte meg dette peanøttsmøret på iherb. Glasset er stort! Det smaker deilig, spesielt på disse rundstykkene. Det er helt uten transfett og det er ikke tilsatt salt. Oppgir du kosen HEG923 første gang du handler der, får du $5 avslag i pris.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

10 Comment

 1. Reply
  Vibece
  9. februar 2011 at 16:58

  De både så og hørtes utrolig gode ut 🙂

 2. Reply
  Nathalie
  9. februar 2011 at 17:40

  oh, mumma 🙂

 3. Reply
  Silje Silje
  9. februar 2011 at 17:57

  Ååå de ser skikkelig gode ut! Og med peanøttsmør på også da! Jeg er SÅ svak for peanøttsmør.

 4. Reply
  Silje Silje
  9. februar 2011 at 23:17
  1. Reply
   Hege
   10. februar 2011 at 15:29

   Jeg har meldt meg på! håper på et givende foredrag, og blir koselig å møte deg (for første gang) og Solveig 🙂

   1. Reply
    Silje Silje
    10. februar 2011 at 20:32

    Så morro! Det blir kjekt å treffe dere to også! 🙂

 5. Reply
  Kesia
  10. februar 2011 at 13:26

  De så kjeempe gode ut!! 🙂

 6. Reply
  Hege
  10. februar 2011 at 15:34

  Dem er virkelig gode! anbefaler dere å prøve den 🙂

 7. Reply
  Linn
  10. februar 2011 at 17:33

  Åh..de så knall gode ut. Fikk skikkelig lyst til å bake nå:) Peanøttsmør er jeg alfor svak for. Kan lett spise en hel boks så derfor kan jeg bare kjøpe det en sjelden gang.

  1. Reply
   Hege
   10. februar 2011 at 19:53

   Tell me about it! har nesten spist opp hele glasset 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.