Glutenfri, Vegetarmat

Sunne matpakker

Matpakke er en viktig del av kostholdet vårt gjennom hele året. Vi tilbringer mye tid på jobb, skole, barn i barnehagen, og vi er generelt ofte på farten. Vi spiser med andre ord flere av måltidene våre utenfor hjemmet. Sørg derfor for at disse måltidene består av sunne råvarer, viktige vitaminer og sunne fettsyrer. Så får du tilført kroppen rikelig med energi gjennom hele dagen.

Mitt tips, er å lage matpakke kvelden før. Da har man mye bedre tid til å planlegge/ tenke igjennom hva man skal ta med seg. Man er ofte trøtt på morgenen, har det travelt, etc. Og da er det fort gjort at matpakken blir i det enkleste laget.

Er du lei tørr brødskive? Samme matpakke hver dag blir fort kjedelig. Her er noen andre sunne, gode og mettende alternativer.

Kikertboller; oppskrift finner du her. Jeg har laga burger, men det er bare å dele opp deigen i mindre biter og lage boller i stedet. Potetsalat, Nøtteblanding av mandler, solsikkekjerner og gresskarkjerner. Appelsin, oppskåret gulrot og kålrabi.

Wraps; lomper – oppskrift finner du her, snøfrisk smøreost, laks, gulrot, grønnkål, rødløk. Smør et tynt lag med ost over lompen, legg på laks, oppkuttet gulrot, grønnkål og rødløk. Rull sammen.

Jeg bruker denne lunsjboksen fra iherb. Er veldig fornøyd med den. Den har en stor beholder og to små, som er veldig fin å ha nøtteblanding, dressing, frukt etc. i. Den kommer også med et kjøleelement, slik at maten holder seg lengre. Fint når du skal ha salat i, og hvis du skal ut på tur eller ut å reise.

(Bildene er lånt fra kjernesunn familie)

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

5 Comment

 1. Reply
  Martine
  16. mai 2011 at 12:16

  Herlige tips! Jeg kjenner meg igjen med tørr brødskive med hvitost på. Det er også veldig kjedelig i lengden å spise dette. Jeg må bli flinkere på matpakken! 🙂

  1. Reply
   Hege
   16. mai 2011 at 20:24

   Helt klart, det er mye annet som frister mer enn det 🙂

 2. Reply
  lovelyliller.com
  16. mai 2011 at 15:32

  åååh nå ble jeg inspirert!

 3. Reply
  Solveig
  16. mai 2011 at 18:57

  ohlala, så fin kan en matpakke være. Ser veldig godt ut. Ja takk!

 4. Reply
  Hege
  16. mai 2011 at 20:24

  Bare å sette fantasien i sving 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.