Personlig liv

Sunn mat = sunn hud

Kutter du ned på karbohydrater som gir rask og høy blodsukkerøkning (høy GI), kan du få mindre kviser. Et høyt blodsukker øker utskillelsen av insulin. Overflødig insulin bidrar til at hårsekkene blir tykkere slik at fett fra huden kan sperres inne og skape kviser. Unngå høyglykemiske karbohydrater som blant annt loff, kaker, potetgul, pizza, pasta og godteri.

Vidundermat som fungerer som en tidsmaskin for huden din:

Sitroner
Slik virker de: Vil du ha renere og klarere hud bør du ta for deg av fruktfatet. Sitroner hjelper kroppen å kvitte seg med avfallstoffer og bidrar med natrulig detox. Jo renere systemet ditt er, jo renere vil huden være. Å spise mye sitroner er vanskelig, men kokt vann med sitronsaft er enkelt og supersunt.

Papaya
Derfor bør du spise dette: Papaya inneholder store mengder karoten og c-vitamin som hjelper huden å motvirke fine linjer og små rynker. Karoten gir også frisk farge og glød til huden.

Søtpotet, tomat, blåbær, nyper og cantaloupe-melon
Derfor er det så sunt: De er rike på antioksidanter som gir deg fast og klar hud.
Frukt og grønnsaker med sterk farge inneholder antioksidanter som hemmer frie radikaler. Frie radikaler er reaktive oksygenmolekyler, som kan skade hudcellene. Kort sagt: De bidrar til at huden føles tørr, og at linjer og rynker oppstår. Bland gjerne ulike typer frukt og bær i en deilig smoothie.

All slags fisk
Hvorfor: Huden blir sterk og myk.
Fisk inneholder mye i Omega-3. Dette er en fettsyre som fukter og smører huden fra innsiden. Omega-3 bidrar også til å beskytte mot solbrenthet. Proteinet hjelper også å reparere skadede hudceller.

Sitrusfrukter
Dette gjør de for deg: Appelsiner, grapefrukt, klementiner og andre sitrusfrukter er rike på c-vitaminer, som hindrer nedbryting av hudens collagen. Kroppen kan ikke lagre mye c-vitamin av gangen, så det er smart å sørge for et daglig påfyll. C-vitamin styrker immunforsvaret, men gjør også godt for huden. Ikke bare er det en nyttig antioksidant, men det hjelper også på hudens collagen, altså de fibrene som holder gjør at huden ser fast og sterk ut. Fra midten av 30-årene begynner nedbrytingen av collagen-lagrene i huden, og furer og rynker oppstår, samtidig som noe av rundheten mange har i 20-årene forsvinner. Vil du beholde de myke og faste kinnene litt lenger, spis sitrusfrukt.

Ingefær.
Dette hjelper det mot: Hovne og tunge øyelokk.
Fersk, rå ingefær kan virke drenerende på hevelser rundt øynene. Ingefær kan også dempe irritasjoner og betennelser i kroppen, og kan dermed også virke helende på hudproblemer som akne og psoriasis.

Spinat, brokkoli, ruccola
Grønne bladgrønnsaker er smekkfulle av A-vitamin. Spinat har et spesielt høyt innhold, og tilfører også kroppen jern. Dette er vitaminet som bidrar til at huden fornyer seg selv. Får du ikke nok A-vitamin, vil huden bli tørr, grov og vil flasse lett. Prøv også små grønne shots, som gjør underverker for helsa. Andre gode kilder er lever, tran, melkeproduker, egg, gulrøtter og kålrabi.

Hvetespirer og bokhvete
Hjelper mot: Gusten og slapp hud.
Både bokhvete og hvetespirer er svært rike på b-vitaminer, som hjelper på hudens evne til å danne nye, friske hudceller. Å strø litt hvetespirer over frokostblandingen kan derfor gjøre underverker for huden. Hvete inneholder også fettsyrer som hjelper å holde huden fuktet og myk, og hindre tørrhetsrynker.

Østers
Derfor er det bra: Østers inneholder som annen fisk og sjømat sunt fett av typen omega-3. Men østers inneholder også mye av mineralet sink, som hjelper huden å reparere seg selv og få små sår til å pent og fort.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

4 Comment

 1. jeg hadde faktisk bedre hud når jeg spiste junk enn nå når jeg spiser sunnere o0

 2. Reply
  Lillesmurf - Kari
  4. oktober 2010 at 20:15

  SV: Tusen takk for din tilbakemelding på Bloggfamilien og tusen takk for hyggelig tilbakemelding på headeren min. Det er alltid hyggelig 🙂 Du hadde et flott design du også <3

 3. Reply
  Hege
  4. oktober 2010 at 20:21

  Det var snodig 🙂

 4. Reply
  Hege
  4. oktober 2010 at 20:40

  Hei Kari, bare hyggelig – og i like så! blir nok å titte innom igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.