Livsstilsendring, Rå mat

Spørrerunde i forhold til detox-uka (Hege svarer leserne)

Jeg har fått en del spørsmål i forbindelse med detoxen jeg skal starte neste uke. Så jeg samler alle spørsmål og svar her.

Flere av dere lurer på om energinivået kommer til å bli redusert i forhold til konsentrasjon skole/jobb, og i forbindelse med trening.
Svaret er: nei, tvert i mot. Rå mat er stappfull av næringsstoffer, vitaminer, mineraler, antioksidanter og sunne fettsyrer. I og med at du tilfører kroppen disse essensielle næringsstoffene, sikkert i mye høyere grad enn du ellers gjør. Vil du også merke at energinivået ditt stiger.

Jeg vil tro at dette spørsmålet også blir stilt fordi mange tenker begrensninger i forhold til hvilken mat en skal lage og mengder mat å spise. Det trenger du heller ikke gjøre. Spis så mye du vil av rå mat under denne detoxen. Det er ikke meninga at du skal gå å sulte deg gjennom denne uka(!) Og jeg kommer til å legge ut flere oppskrifter på rå mat som du kan velge mellom.

Men husk å spise balansert. Det vil si, når du spiser frukt, så også spis grønnsaker og litt nøtter, eller f.eks avokado. Frukt fordøyes veldig raskt, så ved å innta litt grønnsaker og nøtter, vil du stabilisere blodsukkeret og holde på energien lengre.

Kan jeg søte teen min? : Du kan bruke rå honning. Men ikke sukker eller suketter nei.

Kan jeg drikke kaffe? Nei, ingen kaffe denne uka.

Kan jeg trene som normalt? – Ja, det kan du.

Trenger jeg å faste dem første 24 timene? Nei, det trenger du ikke. Hvis du ser på dette som veldig vanskelig å gjennomføre, så begynn og spis rå mat fra du står opp på morgenen.

Hvilke type superfood mener du er et ”must” under en slik detox? Hvis jeg skal velge en type, så vil jeg si spirulina.

Har du et forslag til hva jeg kan innta av næring etter ei hard treningsøkt i denne uka? – ja, denne smoothien med hempprotein kan jeg anbefale. Den drikker jeg selv etter trening. Uavhengig av denne uka. Den er kjempefin påfyll etter trening!

Legger ut litt linker her til oppskrifter som du kan inkludere i denne uka. Jeg vil også komme med flere oppskrifter etter hvert.

Det som er viktig her, både i forberedelsen og gjennom disse 7 dagene. Er ikke å legge begrensninger for seg selv. Du må ikke starte med den innstillingen at, dette blir vanskelig, eller at du ikke greier å gjennomføre dette. Det er et veldig dårlig utgangspunkt. Du har helt sikkert ikke så mye annerledes dag enn andre. Dem fleste av oss må opp tidlig, på jobb, studier, lufte hunden, kjøre barna hit og dit, aktiviteter etter jobb/skole. Trening etc. Jeg har en hektisk hverdag jeg og, men har ikke noen problemer med å fullføre denne uka allikevel.

Du må heller motivere og forberede deg selv, og tenkte at dette kommer du til å klare med glans. Er du fersk innen rå mat, så blir det en spennende uke for deg. Du får prøvd deg på forskjellig oppskrifter og smake på mat du aldri har smakt på før. Prøv å kos deg denne uka, ikke lage ekstra avtaler. Heller si til deg selv at denne uka er din uke. Kjenn på at du gleder deg til å bevise for deg selv at du greier å gjennomføre dette, og nyt det som skjer med kroppen din underveis. Du har mange positive ting i vente! 🙂

«Wheter you think you can or wether you think you can’t, your’re right!»

Jeg har fortsatt litt problemer med bloggen min. Men håper på å få ordnet dette så snart som mulig.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

2 Comment

 1. Reply
  lovelyliller: trening ,mat og morro.
  18. januar 2011 at 21:27

  kjempeflott innlegg 😀 ha en fin kveld hege

 2. Reply
  Janicke
  19. januar 2011 at 08:31

  Her var det mange gode tips 😀

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.