Trening

Rense kroppen med yoga, klart sinn klar kropp!

Jeg har holdt på med yoga i mange år. Synes dette er en veldig fin form trening. Yoga gir deg en sterk, smidig og myk kropp, samtidig som det gir deg indre ro, gjør deg mindre stresset, hjelper deg til å fokusere bedre og gir deg mer overskudd og energi. Yoga handler om å gi deg balanse, på alle plan.

Mitt første yoga og meditasjonskurs var et gruppekurs, med en indisk nonne som kursleder. Hun var veldig flink, rolig og behaglig som person, og vi lærte mye grunnleggende stillinger og teknikker på det kurset. Ellers har jeg tatt andre kurs, og lært meg mye via filmer, og trening på treningssenter med instruktør. Jeg trener yoga flere ganger i uka, og mest hjemme. Jeg synes det er deilig å starte dagen med yogaøvelser og avslutte dagen med yogaøvelser. Hvis jeg er anspent og stiv, får jeg mye utbytte av en halvtime med yoga. En annen ting jeg liker veldig godt med yoga, er å rense kroppen for opphopede slagstoffer.

I stedet for å bruke avrensingskur i form av piller eller pulver, renser jeg heller kroppen med yoga. Vet du at du kan drive avgifting med yoga hver dag?  Yoga er kanskje den treningsformen som mest effektivt skiller ut slaggstoff, gifter, regulerer stoffskifte og setter fart på fordøyelsen.

Vi har tre systemer i kroppen som spiller en avgjørende rolle i eliminering av avfall. Sirkulasjons, fordøyelses – og lymfesystemet. Sirkulasjonssystemet pumper blod gjennom kroppen, og leverer oksygen til og bære avfallsstoffer bort fra cellene. Fordøyelsessystemet behandler maten vi spiser, skiller næringsstoffer fra avfall og eliminere det kroppen ikke trenger. Lymfesystemet samler intracellulær væske fra hele kroppen og transporterer det til lymfeknuter der noe skadelig (for eksempel bakterier eller andre forurensninger) kan fjernes før den lymfatiske væske går over i blodbanen. Dette systemet fungerer godt på egen hånd, men ved enkle yogaøvelser kan du bistå kroppen med denne naturlige avrensende funksjonen.

De fleste former for trening, stimulerer disse funksjonene, men ved yoga, så har en mye mer systematisk fokus på å strekke, tøye og vri akkurat disse områdene. I en helt annen grad enn hva du vil oppnå med en joggetur. I tillegg har en ved yoga stor fokus på pusten, og pusteøvelser som bidrar til å puste ut karbondioksid fra lungevev, og øke oksygenopptaket i blodet. Å lære seg å puste riktig er avgjørende for god helse og livskvalitet, ved å puste rolig og dypt oppnår du en mental tilstand av ro og fred.

Yoga har ikke bare en gunstig effekt på din fysiske helse, men er også veldig bra for din psykiske helse. Ved yoga renser du også sinnet. Du lærer deg å flytte oppmerksomheten bort fra hverdagsstresset og all den usunne aktiviteten en belaster hjernen sin med hver dag.  Du gir sinnet ditt rom for avslapning, du skal la tankene flyte og introdusere en lett drømmetilstand. Etter en slik avspenning vil du merke at det gir deg mer overskudd og velvære.

Her er tre øvelser for rensing av kroppen:

Marichi’s pose:
Sitt opp høyt med rett rygg. Sett venstre ben over høyre. Hvil venstre hånd på gulvet bak ryggen din for støtte, men strekk såpass at du løfter brystkassa di. Rotere overkroppen til venstre å ta med høyre albue på utsiden av venstre kne. Ta 5 dype åndedrag, gradvis og forsiktig legg trykk på høyre albue for å oppmuntre overkroppen til å vri seg lengre til venstre. Enten se deg over venstre skulder eller rett fram, avhengig av hva som føles best for nakken din. Gjenta på den andre siden.
Rensende fordeler: presser abdominale organer og stimulerer fordøyelsen og eliminasjon.

Downward-Facing Dog:
Start på hendene og knærne med hele overflaten av håndflaten trykket ned i gulvet og tærne gjemt under. Sakte løfter du knærne og strekker ut bena. Ryggen skal være rett. Legg vekt på hælene og bruk hendene til å presse deg litt bakover, samtidig som du løfter rumpa opp mot taket. Husk å la hodet hvile, samtidig som du ikke skal spenne skuldre/nakke. Ta 5-10 dype åndedrag.
Rensende fordeler: Og få hjertet høyere enn hodet reverserer tyngdekraften og hjelper til i sirkulasjon av blod og lymfe. Stimulerer fordøyelsen.

Legs Up the Wall:
Sett deg foran en vegg slikt at din høyre hofte og skulder berøre veggen. Bøy knærne og rull over på din venstre side, slik at føttene og setet berører veggen. Rull over på ryggen og strekk beina oppover veggen, og la dem hvile slik. Enten kan du hvile hendene på magen din eller la armene ligge på gulvet med håndflatene opp. Ta 10 dype åndedrag.
Rensende fordeler: stimulerer sirkulasjon av blod og lymfe fra føttene og leggene. Du bader magen din i friskt blod, stimulerer fordøyelsessystemet. Og beroliger nervesystemet.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

4 Comment

 1. Reply
  LeneAndrine
  14. november 2010 at 16:42

  har alltid hatt lyst til å prøve yoga, men aldri komt så langt. Dette var jo enkle øvelsar ein kan gjere heime også, men tenker at det kanskje uansett er lurt å gå på kurs for å lære skikkelig teknikk? Har lånt mange bøker om emnet, men det blir aldri skikkelig. Er kanskje eit tegn på at eg må sparke meg sjøl i rumpa og melde meg på noko 🙂

 2. Reply
  Louise
  14. november 2010 at 23:37

  Jeg har bare vært på yoga et par ganger. syns det er helt OK. Kanskje prøve litt mer etter eksamen =)

 3. Reply
  Janicke
  15. november 2010 at 09:05

  Kunne tenkt meg å prøve yoga! Du skriver og forklarer veldig bra 🙂

 4. Reply
  Mona
  23. september 2011 at 09:53

  Jeg har vært syk over lang tid og søker alternative måter å bli frisk på, ble dermed ledet til din side. Er det mulig å få disse øvelsene slik at jeg kan prøve om de hjelper kroppen min å sette i gang en prosees på å rense og bli frisk.
  Du har herved min mail.

  Flott side.

  mvh. Mona

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.