Rå mat

Raw food i Oslo

Jeg var i Oslo for noen uker siden, og da måtte jeg jo selvsagt besøke Eger Cafe/Restaurant (siden jeg hørte rykter om at de serverte raw food).

Den ligger like ovenfor Karl Johan, på Egertorget. En veldig koselig cafe, med uteservering og hyggelig betjening. Menyen var ikke så veldig stor, men det regner jeg med har å gjøre med etterspørselen. Raw food er jo blitt veldig populært i Norge de siste årene, derfor synes jeg egentlig det er rart at vi ikke har flere alternativer å velge i mellom når det kommer til spisesteder.

De hadde «Helt rå» i Sandviken, men de er gått konkurs nå. Det hadde sikkert noe å gjøre med beliggenheten. Jeg var der å spiste i fjor, men jeg må bare si at jeg var langt fra imponert. Det var absolutt en koselig liten cafe. Men maten var ganske kjedelig, og kakene – vil jeg gitt terningkast: 3, maks. Alle hadde snakket om det stedet, så kanskje det var jeg som hadde høye forventninger.

Jeg håper det vil komme flere! Uansett, maten på Eger cafe var god. Jeg bestilte raw food pasta. Det var ikke den store smaksopplevelsen, men den smakte godt og jeg synes retten var lekkert tilberedt. Jeg bestilte også en «heftig sjokoladekake», og det var den absolutt. Veldig dyp og rund på smak, ala konfektkake. Jeg synes den var veldig god, men for noen som ikke er vant med raw sjokolade, så tror jeg kanskje den hadde blitt litt i mørkeste laget. Men den falt i alle fall i smak hos meg! Jeg tenkte jeg skulle smake på ostekaken også, men da var jeg så stappmett at jeg hadde ikke fått plass til en bit til. Det er det som er så fint med raw food; den er så næringsrik at du spiser mindre og blir fortere mett.

Jeg kan i alle fall anbefale dette stedet. Jeg kommer helt klart til å dra dit neste gang jeg er i Oslo 🙂

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

6 Comment

 1. Reply
  Lovelyliller.com
  8. august 2013 at 21:01

  elsker å spise raw ute. Synd det er langt mellom utsalgene 🙂

  1. Reply
   Hege
   8. august 2013 at 21:52

   Alt for langt.. 🙂

 2. Reply
  Ingvild
  8. august 2013 at 21:44

  Ser veldig godt ut, spesielt kaken! Jeg var og spiste på 42 raw i København. Maten der var fantastisk 😀 Savner det nå som jeg er hjemme i Bergen.

  1. Reply
   Hege
   8. august 2013 at 21:52

   Ja, den ser jeg. Takk for tips, skal jeg huske hvis jeg reiser dit 🙂

 3. Reply
  Silje Silje
  8. august 2013 at 22:42

  Har spist akkurat det samme der jeg også, men det er et par år siden tror jeg. Husker kaken, nam! Pastaen var som du sier, helt grei.

  1. Reply
   Hege
   8. august 2013 at 23:15

   Ja, da må de kanskje få mye skryt av den siden de enda har den, hehe 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.