Glutenfri, Laktosefri, Rå kaker/desserter m.m., Supermat/superfood

Raw energikuler med maca og grønn te

Trenger du litt påfyll av energi? Da er disse kulene midt i blinken for deg.

Det er også en perfect snacks når sukkersuget melder seg. De er «Raw», inneholder bare naturlige ingredienser og ingen raffinert sukker. Og den beste egenskapen med «Raw mat»? Kroppen får tilfredsstilt sine behov og metthetsfølelsen varer derfor mye lengre.

Maca skrev jeg nylig litt om, du finner innlegget her. Av denne rotens mange gode egenskaper, er en av de meste kjente; Økt energinivå.

Det er mange atleter som bruker maca som kosttilskudd ved trening.  Det blir brukt for å øke utholdenheten og bevare muskelmassen.

De er veldig enkel og lage, de er supersunn – og supergod!

Du trenger;

2 dl cashewnøtter, bløtlagt
2 dl pistasjnøtter, bløtlagt
2 ts maca
4 ss kokosflak
2 ss hempfrø
3 ss kokosolje, smeltet
1 ts kanel
En klype himalayasalt
6 dadler, bløtlagt
4 ss sterk grønn te

Grovmal nøtter i en foodprosessor. Ha i de resterende ingrediensene og kjør til du har en grov masse. Rull til små kuler og sett i kjøleskapet. (Du må nok skrape sidene et par ganger. Skulle deigen bli for tykk har du bare i et par spiseskjeer til med te).

Tips: Dadler er veldig fin å bruke som søtning i kaker og godis. Hvis du lar de ligge i varmt/ lunken vann i en halvtimes tid vil de bløte seg opp og du får en slags «Daddelpasta». Den fungerer både som søtning og til å feste deigen. Vannet kan også brukes i matlaging, som naturlig søtning i stedet for juice, melk eller sukker generelt.

Flere sunne og gode oppskrifter finner du i e-boken min; «Spis bedre – lev bedre«.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.