Glutenfri, Laktosefri, Personlig liv, Rå kaker/desserter m.m.

Raw babyshower kake

Søndag arrangerte vi surprise baby shower for Solveig. Det greide vi med glans! Hun ble virkelig overrasket, det ble en del gledestårer fra den (hormonelle) vordende mor. Så koselig å kan spre litt glede i livet til vennene sine 🙂

Noen av dere husker kanskje henne fra da hun hadde bloggen «Med hjerte i skogen». Hun har i alle fall nå baby nr 2 på vei. Det ble en kjempefin kveld i godt selskap. Jeg hadde lagd en raw ostekake med blåbær for anledningen.

Bunn:
3 dl hasselnøtter, bløtlagt
2 dl mandler, bløtlagt
5 dadler, bløtlagt
1 ts vanilje
3 ss kokosolje, smeltet i varmebad
Saften fra en halv appelsin

Mal nøttene i en kjøkkenmaskin (trenger ikke være finmalt). Ha så i de resterende ingrediensene, og bland godt. Klem deigen ned i en smurt kakeform og sett i fryseren. Jeg har brukt hjerteform i vanlig størrelse.

Fyll:
4 dl cashewnøtter, bløtlagt
3 dl kokosmasse
1 dl kokosolje, smeltet i varmebad
3 ss mesquite
4 ss agavesirup
2 kopper blåbær
Kokosmelk

Mal cashew i kjøkkenmaskin, ha i kokosmassen, mesquite, olje og agave, og kjør igjen. Ha i litt og litt kokosmelk. Du skal ende opp med en myk og kremet konsistens.  Kjør blåbær med litt agave og en ss kokosolje i en blender til du har en purè.

Ta ut bunnen. Del cashewfyllet i to. Smør på et lag, ha så på et lag med blåbær. Et til med cashew og dekk kaken med blåbær til slutt. Sett i fryseren. Jeg har pyntet kaken med kiwi, men du kan bruke det du måtte ønske.

Kaken er vegansk, glutenfri, laktosefri og uten raffinert sukker.

Flere sunne og gode oppskrifter finner du i e-boken min; «Spis bedre – lev bedre«.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.