Laktosefri, Rå mat, Sunn(ere) bakst, Supermat/superfood, Vegetarmat

Rødbetekjeks med cashewsmør & sesammelk

Dette er et veldig lett og godt måltid. Man blir ikke så veldig mett av det, men det fungerer fint som et mellommåltid. Oppskriften på rødbetekjeks finner du her. Har du sett hvor fargerik dem er? en fryd for øyet! Jeg laga cashewsmør og hadde til. Det er så smaksrikt og saftig at du trenger egentlig ingenting ha noe annet til. Men du kan også ha annet pålegg på hvis du ønsker det, og det kan brukes på andre bakevarer og grønnsaker, bakt potet f.eks.

Cashewsmør:

 • Ca 2 dl cashewnøtter (bløtlagt)
 • 1 fedd hvitløk
 • Persille
 • Himmalaysalt

Kjør cashewnøttene i en foodprosessor med litt vann. Slik at du får en jevn masse. Ha i hvitløk, og smak til med persille og salt.

Sesammelk er et veldig fint alternativ for deg som er laktoseintolerant. Eller for deg som ikke drikker vanlig melk (meg f.eks). Du kan drikke den akkurat som den er, eller du kan bruke den i frokostblanding eller annen matlaging (baking, sauser etc.)

Sesammelk:

 • 1 dl sesamfrø
 • 4 dadler (bløtlagt)
 • Vann

Mal sesamfrøene i en foodprosessor, og ha dadler og ønsket mengde vann i forhold til konsistens.

Nå er det endelig helg, denne fredagen har vært etterlengtet! Jeg går inn i dem siste dagene av detox-uka mi,og for min del har det gått helt fint. Nå skal det jo også sies at dette kostholdet er ikke så ulikt av hva jeg ellers spiser. Men jeg savner en del annen mat; rundstykkene mine blant annet. Havregryn, rismelk. Laks og egg, og en kopp kaffe på morgenen. Jeg drikker kofeinfri kaffe, så jeg har ikke hatt dette kofeinsuget, men bare smaken og lukten av nykoka kaffe, savner jeg.

I kveld har jeg tenkt å lage meg noe virkelig snadder – som innkluderer rå sjokolade. Det skal bli deilig!
Ønsker dere en kjempefin helg! 🙂

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

3 Comment

 1. Reply
  lovelyliller: trening ,mat og morro.
  28. januar 2011 at 20:48

  mmm så nydelig ut!

 2. Reply
  rita
  29. januar 2011 at 01:21

  Hei Hege.Jeg blir veldig inspirert av å lese på bloggen din.Jeg har faktisk greid å kutta ut sukker.Har endret mye på kosten.Og,har ikke hatt søt behov eller lettere sagt lyst på søtt,godterier osv siden rom jula.Merker at det er så godt for kroppen.Både psykisk og fysisk.
  SAVNA DE HEGE.KJEPEKLEM FRA RITA.

 3. Reply
  louise
  29. januar 2011 at 09:26

  Oi, rødbet kjeks =P aldri hørt om. Spennende!

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.