Livsstilsendring, Personlig liv, Rå mat

Oppsummering av detox-uka

Hei hei,

Her kommer en liten oppsummering av detox-uka mi, samt litt tips og råd om hvordan du kan gjøre ei slik uke så suksessfull som mulig.

Uka gikk veldig greit for min del. Jeg hadde forberedt meg godt, kjøpt inn det jeg trengte av råvarer for så å si hele uka. Ble litt handling utenom, men ikke mye. Det er en viktig å fylle opp skapene før en starter. Og gjerne tømme dem for fristelser en skal unngå denne uka.

Jeg merka ikke den store forskjellen kroppsmessig (og en kan ikke forvente så mye etter bare en uke) Energinivået var ikke noe nevneverdig høyere, men jeg følte meg litt mer opplagt på ettermiddagen og litt lettere i kroppen. Jeg følte meg ikke energiløs, og hadde ingen form for hodepine eller andre symptomer som jeg hører andre kan oppleve. Men dette er avhengig av hvordan kostholdet ditt er generelt og ikke minst ukene før du starter. Jeg vil tro jo mer usunt kosthold du har, jo mer vil du også merke forandringer på kroppen din. Men drikk rikelig med vann.

Jeg har kosa meg denne uka. Jeg har laget masse forskjellig spennende mat. Fått mange ideer om nye oppskrifter. Kjøpt meg oppskriftsbøker og lest. Jeg utfordret meg selv litt i forhold til å lage en god del mat som jeg aldri har prøvd før. Slik ble det enda mer spennende for min del. Jeg har alt i alt hatt det fint. Jeg er stolt over å ha gjennomført den, om jeg føler meg lettere til sinns. Jeg kommer ikke til å spise 100 % rå mat fremover. Men jeg kommer til å inkludere det i høy grad, og det har jeg gjort i over 3 år nå. Men flere helsemessige gevinster. Og jeg kommer til å unngå hvit sukker, hvetemel og melk.

Jeg vil tipse dere om to ting som jeg mener er veldig avgjørende for å greie å fullføre en slik uke. – Innstillingen din – og mengde matinntak.

Innstillingen din er helt avgjørende for at du skal greie å fullføre ei slik uke. Du må innstille deg mentalt på den, og bestemme deg på forhånd for at dette skal du greie å fullføre (punktum!) Har du greid det, er over halve jobben gjort. Det er også en annen viktig ting når det kommer til innstilling, og det er det hvordan du møter denne uka. Det er veldig avgjørende for hvordan denne uka kommer til å bli for din egen del. Gruer du deg, og tviler på om du greier å fullføre den. Har du det ikke klart hva du skal spise, lage til middag, og ikke minst er begeistret over hvilke helsemessige fordeler kroppen din har av et slikt kosthold – så vil jeg også si du har et dårlig utgangspunkt.

 • Du bør kjøpe inn alt du skal ha av råvarer, sette opp en ukeplan over hva du skal ha til middag hver eneste dag (og helst til frokost og kvelds og). Et alternativ: du kan sette opp f.eks 10 forskjellig forslag til oppskrifter, så kan du lage det du har lyst på fra dag til dag. Ha i alle fall oppskrifter/meny klar.
 • Og når det kommer til matinntak – spis! Som jeg har nevnt tidligere, så skal du ikke gå og sulte deg gjennom uka. Jeg spiste godt med mat hver dag. På lavt blodsukker, er det lettere å ty til søtsaker og andre lettilgjengelig mat, så det bør du unngå.
 • Ha også med deg mat når du går ut.
 • Supper er veldig enkle og greie å lage. Dem er smaksrike og fine til både mellommåltid og middag.
 • Hos meg gikk det mye av nøtter. Jeg brukte det til middag, i granola, nøtteblanding, og i kaker/barer. Det kan være greit å kjøpe inn rikelig med det.
 • Kutt opp grønnsaker, – gulrot, agurk, selleri, kålrabi, og ha det i en skål med vann i kjøleskapet til en hver tid. For det første blir grønnsakene veldig saftig og gode, men du har også noe lett tilgjengelig hvis du føler for å bite i noe. Grønnsaker inneholder veldig lite kalorier, og dem stabiliserer blodsukkeret.
 • Drikk smoothies og juice, gjerne flere gang for dagen.
 • Inkluder gjerne superfood. Spirulina, hvetegress eller clorela. Og gjerne mer hvis du har.

Gjør noe fint for deg selv. Kjøp deg en god hårkur, ta deg et fotbad, legg en ansiktsmaske, lån deg ei god bok på biblioteket, lei deg en god film, gå på kino, inviter på besøk og by på rå mat eller snacks, gå deg kveldsturer, tren yoga. I det hele tatt: kos deg denne uka.

Det har som sagt jeg gjort. Og når uka var ferdig, kjøpte jeg meg selv en ny jakke.
Fordi jeg hadde vært så flink! 🙂

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

4 Comment

 1. Reply
  louise
  2. februar 2011 at 16:46

  Takk for det =)
  Og i like måte. Så bra det gikk fint. Flink! Du må vise oss jakken da ^^,

  Veldig fin ny header! =)

  1. Reply
   Hege
   3. februar 2011 at 19:16

   Takk takk! ja, kanskje jeg får ta en poseringsrunde ^^

 2. Reply
  lovelyliller: trening ,mat og morro.
  2. februar 2011 at 19:43

  kjempefin guide dette!!! 😀 veldig altså! 😀

  1. Reply
   Hege
   3. februar 2011 at 19:16

   Ja, håper noen finner nytte av den 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.