Glutenfri, Laktosefri, Rå kaker/desserter m.m., Sunn(ere) bakst

Oh Fudge!

Fudge er skikkelig snadder og superenkelt å lage! 🙂

Jeg er en skikkelig søtmons, så jeg har som oftest noe hjemmelagd godis i fryseren. Det som er så kjekt med raw godis (for utenom å være en hel del sunnere enn vanlig godis), er at de holder seg i fryseren i en evighet.

Du trenger ikke mange ingredienser for denne oppskriften, og du kan faktisk minimere den til bare kakaosmør og dadler hvis du ønsker det. Har sett flere som lager den så enkel. Jeg har valgt topping også, men det er fordi jeg liker smakskombinasjon. Og for deg som kanskje synes raw sjokolade blir litt stram på smak – så er dette et godt alternativ, da den nøytraliserer smaken betraktelig.

Fudge:
200 g kakaosmør, smeltet i varmebad
3 ss kokosolje, smeltet i varmebad
2 håndfulle cashewnøtter, bløtlagt
10 dadler, bløtlagt
1 ss kakao
1 ss carob
En klype himalayasalt
1 ts kanel
Litt vann

Kjør alt i en kjøkkenmaskin til du har en jevn og fuktig deig. Klem den ned i en form (jeg har brukt en på 26 x 16 cm). Bruk plastfolie, det gjør at den løsner lett. Og sett i fryseren.

Topping:
2 håndfulle kirsebær
2 håndfulle kokosflak
En håndfull cashewnøtter
4 ss kokosolje, smeltet i varmebad
3 ss kokosnektar
Litt vann

Jeg kokte kirsebæra i 1 min. Siden mattilsynet anbefaler å koke all importert bær om dagen (dette er ikke noe jeg vanligvis gjør) – Men husk på det! Avkjøl bæra, og kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du har et jevnt fyll. Smør over fudgen, og sett i fryseren. Klar til servering etter en times tid.

Jeg har kuttet fudgen da den enda var ganske fryst, så den ser litt tørr ut. Men etter å ha stått i kjøleskapet en time eller to, blir den veldig myk og god!

Kan også anbefale oppskrift på sukkerfrie proteinbarer med toffee smak, oppskrift finner du her.

Flere sunne og gode oppskrifter finner du i e-boken min; «Spis bedre – lev bedre«.

IMG_5066

IMG_5072

IMG_5080

IMG_5083

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

3 Comment

 1. Reply
  Ragnhid Nordrum
  9. april 2014 at 23:24

  Så deilig og spennende oppskrift!!

 2. Reply
  Reidun
  15. juni 2015 at 13:38

  Denne fudgekaka så skikkelig god ut! Men lurer litt på holdbarhet – har du testet det? Hvor lenge den er spisbar etter opptining? Ser etter en god laktosefrikake med god holdbarhet..

  1. Reply
   Hege
   15. juni 2015 at 17:48

   Den holder seg fint i kjøleskapet en 3-4 dager. Lengre enn det har jeg ikke testet. Jeg deler den alltid opp, og fryser ned/tar opp stykkevis 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.