Iherb favoritter, Supermat/superfood

Noen av mine favorittprodukter

Hei Hege!
Jeg fant bloggen din gjennom treningsforum.no og må si jeg ble inspirert med en gang! Jeg er ei jente som spiser sunt og trener mye, men har aldri tenkt over rawfood osv som noen alternativer til kosthold. Eller dvs, jeg spiser jo mye grønnsker, frukt og sånn, så det er i alle fall rått, men jeg har liksom ikke så mye peilig på det greiene her, så var spennende å lese i bloggen din :) Kanskje dette kan være en måte for meg å oppgradere kostholdet enda et hakk på?! :) )

Så det jeg lurer på er om du kunne være så snill å ta deg tid til å skrive litt om hva alle produktene du bruker er. Jeg så du hadde linket til sider du kjøper det forskjellige, men det var liksom ikke noe produktbeskrivelse der.. Er jo helt blank på dette her jeg. Så da hadde vært fint med litt basic info ;o) Keep up the good work! :) )

Hilsen Kirsten :)

Hei Kirsten 🙂

Det anbefaler jeg deg å prøve ja, der fins så mye spennende og god rå mat!

Det er korttenkt av meg å tro at alle skal kjenne til alle produktene jeg bruker. Det tok meg jo lang tid selv å finne frem i det havet som er av supermat og diverse produkter. Jeg skal prøve å ta meg bedre tid til å forklare de litt nærmere nå og da.

Jeg kan nevne noen av mine favorittprodukter. Får kalle denne del 1, siden jeg har så mange! Det er bare å trykke på linkene så finner du varen.

Barley gras (byggress) bruker jeg daglig, og det har jeg gjort i lang tid. Jeg merker stor forskjell på huden min når jeg bruker det. Jeg synes den blir finere og den gir fuktighet. Til å begynne med tok jeg det bare på morgenen. Men etter at jeg kjente jeg var litt trøtt og uopplagt etter at jeg kom av jobb, begynte jeg å ta det på ettermiddagen og. Merket da ganske raskt at jeg fikk mer overskudd utover kvelden. Jeg synes pulveret er tamt på smak, så jeg har ingen problem med å røre det ut i et halvt glass vann, og drikke det bart. Men jeg bruker det også som «boost» i smoothie og juice.

Litt fakta: Byggress – eller Barley Grass på engelsk, er full av verdifulle næringsstoffer. Det innholder mer jern enn frisk spinat og det inneholder mere mineralsalter enn selleri. Mineraler er godt for leddene og huden. Det virker basedannende og balanserer kroppens PH-verdi. I tillegg finnes det rikt av naturlig betakaroten, folinsyre, kalium og vitamin-K i Byggress.

Hempprotein; er min proteinkilde nr 1. Jeg bruker dette proteinet i smoothie. Og jeg bruker det når som helst på dagen, men de dagene jeg trener – før og etter trening. Jeg bruker også dette hempproteinet, som er tilsatt sjokoladesmak. Det smaker helt nydelig, og det blander jeg bare i vann og/eller rismelk. Jeg har skrevet om hempprotein tidligere, du finner innlegget her.

Jeg elsker denne kokosdrikken. Det er 100% naturlig kokosvann, tilsatt smak av granateple. Det er en virkelig forfriskende og god tørstedrikk!

Fakta: rik på mineraler, vitaminer, sporstoffer og aminosyrer. Og inneholder bare 60 kcal per flaske.

Kokosfett har jeg alltid i skapet. Det er et av produktene jeg bruker oftest. Jeg har det i kaker, muffins, sjokolade, konfekt, is etc. Det er smelter raskt, og gir en fin og fast konsistens. Jeg bruker denne fra Jarrow. Det er en veldig fin pris til denne mengden.

Fakta: Den er fremstilt av ferske økologisk dyrkede kokosnøtter og gjennomgår ingen raffinering. Kokosoljen ekstraheres ved en sentrifugeringsprosess. Ferskt kokosnøttkjøtt kaldpresses og filtreres. Denne prosessen krever ingen varme og resultatet er en høy kvalitets smakfull kokosolje.

Rått kakaopulver har jeg også alltid i skapet. Jeg elsker alt av sjokolade, så dette bruker jeg mye av.

Fakta: Rå kakao har mange gode egenskaper: Superantioksidant. Det er en av naturens rikeste antioksidantkilder. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er. Rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Magnesium. Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium blant de vanligste matvarene. Magnesium er mineral nr. 1 for å oppnå en god hjertefunksjon. Hjernen trenger også magnesium til en rekke viktige prosesser. Rå kakao inneholder også naturlig mye jern.

Aminosyren: tryptofan finnes naturlig i rå kakao. Tryptofan øker avspenningen og fremmer bedre søvn.

Phenylethylamine (PEA) er funnet i sjokolade. PEA er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.

Rå kakao inneholder mange andre stoffer også, men dette er de viktigste.

Rå yaconsirup: bruker jeg som søting i stedet for sukker i kaker, desserter, is, drikke etc. Den har en søt og karamellaktig smak.

Litt fakta: Yaconsirupen er lav glykemisk. Det vil si at den ikke påvirker blodsukkeret slik vanlig hvitt sukker gjør. Den glykemiske indeksen for yacon er 3. Med en så lav verdi, betyr det at blodsukkeret nesten ikke påvirkes av denne søte sirupen, men holder seg ganske stabilt og det er bra for oss.

Selv om roten en full av søt smak, inneholder yacon hovedsaklig FOS (fruktoligosakkarider), som ikke kan tas opp av kroppen. De fleste andre røtter og knoller lagrer karbohydrater som stivelse (f. eks poteten). Yacon lagrer karbohydrater som FOS. Yaconroten er antatt å være en av verdens rikeste kilder til FOS (fruktoligosakkarider).

Den menneskelige organismen har ikke noe enzym til å bryte ned FOS. Det som skjer er at yacon passerer ufordøyd gjennom fordøyelseskanalene med få kalorier. Yaconsirup har derfor et naturlig lavt kaloriinnhold.

Probiotikum: Yacon er et probiotikum. Det ufordøyde av Yaconroten som passerer i tarmen, blir ”mat” for de ”gode” bakteriene (bifidobacterium og lactobacillus.) Den gode tarmfloraen i mage/tarm stimuleres.

Jeg drikker te dagen lang, og denne er en av mine favoritter: Super Antioxidant. Navnet snakker vel for seg selv. God te, rik på antioksidanter.

For at innlegget ikke skal bli for langt og kjedelig, så får jeg avslutte her, og heller komme med flere lignende innlegg senere.

Håper du ble litt klokere 🙂

(Kilder: sanabona og iherb)

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

5 Comment

 1. Reply
  Kristine
  5. august 2011 at 14:35

  Nå fikk jeg lyst til å gjøre en ny bestilling hos iHerb 😀
  God helg Hege 🙂

 2. Reply
  Hege
  5. august 2011 at 16:19

  Takk, like så Kristine 🙂

 3. Reply
  lovelyliller.com
  5. august 2011 at 22:06

  hærlig. raw kakao er min absolutte favoritt 😀

 4. Så nydelig header du har fått deg! 🙂 og ja, her ble det visst en bestilling fra iherb :p

 5. Reply
  Hege
  6. august 2011 at 13:41

  Takk takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.