Livsstilsendring, Spis bedre - lev bedre!

Mindfulness meditasjon for mer glede og overskudd i hverdagen!

Mindfulness meditasjon kan kort oppsummeres som fokusert oppmerksomhet, hvor vi skånsomt trener sinnet vårt til å bringe aksept og en ikke-dømmende tilstedeværelse til våre tanker og følelser.

Vi alle har selvsagt denne evnen. Men vi lever samtidig et travelt liv, som gjør at vi raskt ofte mister fokuset. Vi er veldig opptatt av hva som har vært og ikke minst hva som skal skje fremover. Og det gjør at vi glemmer bort å leve i nuet. Livet er faktisk her og nå.

Vi ønsker at ting skal være annerledes og at tiden skal gå raskere. Og det skaper stress i kroppen. Og gå rundt med forhøyet stressnivå over tid er skadelig for oss, og kan i dag linkes mot mange sykdommer (Du kan lese mer om det her).

Mindfulness meditasjon hjelper deg med å trene oppmerkomshetsmuskelen din, slik at det blir lettere for deg å fylle livet ditt med mer ro og balanse.

Det er mange (mange) fordeler med mindfulness meditasjon. I følge forskning fungerer det like bra mot depresjon som terapi.

Mindfulness meditasjon har en gunstig, vitenskapelig dokumentert effekt på en lang rekke lidelser;

  • Styrker immunforsvaret og du blir mer motstandsyktig overfor sykdom.
  • Demper angst og depresjon. Og øker serotoninproduksjonen som bedrer humør og adferd.
  • Forbedrer konsentrasjon og hukommelse. Og man opplever en større tilstedeværelse og fokus i hverdagen.
  • Virker veldig stressreduserende. Du vil oppleve en større indre ro og balanse på en helt naturlig måte.
  • Forbedrer søvnkvaliteten. Når man gir slipp på stress og tankekjør, er det mye lettere for kroppen og falle til ro.

Er det noe jeg ofte hører, så er det; «Jeg får ikke til å meditere, jeg kan det ikke». Og her skal avvlive den myten en gang for alle;

Alle kan meditere. Derfor at du tror at du ikke får det til – Er fordi at du forventer å oppnå en viss sinnstilstand som du har fått for deg at meditasjon skal være. Og spesielt det at man tror at meditasjon handler om å ikke ha noen tanker, eller stoppe tanker.

Selvsagt har vi alle tanker. Det handler ikke om å stoppe en tanke, det handler heller ikke om å oppnå en viss sinnstilstand. Det handler om å akseptere den sinnstilstand du har i øyeblikket. Og heller ikke stoppe tanker, men prøve å ta et skritt tilbake og være den som obsereverer tankene.

Når du øver deg på å binge aksept, altså akseptere sinnstilstand din som den er, trener du tankene dine på å slutte å kjempe i mot og heller falle til ro. Og dette er noe du drar med deg i hverdagen. Du blir mer rolig og balansert, generelt mer tilstedet i livet ditt og det gir en økt følelse av glede og velvær!

Dette er en treningssak. Og som med det er med det meste; Jo mer du øver, jo bedre blir du!

Bare 15 minutter om dagen kan gjøre underverker for helsen og humøret ditt.

Gratis guidet mindfulness meditasjon kan du laste ned HER.

 

 

You Might Also Like

Forrige innlegg

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.