Rå mat

Mandelbrød & rødbetekjeks

Hei,

Her kommer oppskrift på mandelbrød og rødbetekjeks. Jeg glemte å kjøpe gresskarkjerner i går, og etter en runde i morgest på tre forskjellig butikker, uten å finne det. Ga jeg opp. Så jeg brukte solsikkekjerner i stedet for gresskarkjerner denne gangen.

Mandelbrød:

Bløtlegg mandlene over natta (eller i noen timer) knus linfrøene og skjær squash i biter. Ha alt i en foodprosessor (for utenom loppefrø), og kjør til du har en jevn deig. Rør så inn loppefrøene med ei sleiv for hånd. Smør deigen utover paraflexx bakeunderlag, og rut opp med en pizzaskjærer. Stekes på 115 grader Fahrenheit til de er tørre. Snu de underveis.

Rødbetekjeks:

 • 2 gulrøtter
 • 1 liten rødbete
 • 1 liten rødløk
 • 1 dl linfrø
 • 1 dl loppfrø
 • 1-2 dl solsikkekjerner
 • 3 ss olivenolje
 • Litt vann.

Kutt opp grønnsakene. Ha alt i en foodprosessor (for utenom loppefrø og solsikkekjerner). Kjør til du har en jevn masse. Rør så inn loppefrø og solsikkekjerner for hånd med en sleiv. Tørkes i ca 12 timer på 41 grader i dehydratoren. Rut opp med en pizzarullekniv der du vil knekke når det er tørt, før du starter tørkingen.

Hvis du ikke har dehydrator. Er det et annet alternativ for tørking av brød og kjeks. Du kan sette stekeovnen på 40 grader, og sette en gaffel i åpningen, slik at du får en liten glipp. Og la stå i 12 timer. I og med at vannet fjernes under tørking, holder disse brødene/kjeksene i flere månder. Veldig praktisk.

Siden jeg var så godt i gang, laga jeg fruktruller av banan og. Det er så enkelt som å bare mose noen bananer, og smøre utover på underlaget. La dem tørke til dem blir litt seig. Når dem er ferdig, ruller du deigen sammen og skjærer den i biter.

Da skal jeg sjonglere meg videre her, ha en fin helg dere! 😀

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

5 Comment

 1. Reply
  mjuuugly
  22. januar 2011 at 15:35

  HERLIG!!! 😀

 2. Reply
  lovelyliller: trening ,mat og morro.
  22. januar 2011 at 15:51

  åååh jeg vil ha dehydrator! 😀 takk for oppskriftene 😀 ha en fin lørdag!

 3. Reply
  Løvinnen
  22. januar 2011 at 17:09

  Så spennende:)

 4. Reply
  Anne
  22. januar 2011 at 19:28

  Ser godt ut 🙂 Hvor har du kjøpt dehydratoren din?

 5. Reply
  Hege
  23. januar 2011 at 11:38

  Ja, dem ble gode 🙂 Anne, jeg har lånt min hos ei venninne (i 2 år ca.. hehe) hun kjøpte den i utlandet. Jeg la inn link, så du kan kjøpe den hos sanabona.

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.