Iherb favoritter

Iherb, en stor skuffelse..

For dere som har lest bloggen min en stund, så har dere sikkert fått med dere at jeg har vært en stor fan av Iherb i mange år.

Men jeg kan ikke si noe annet enn at hele butikken og kundeservicen har vært en stor skuffelse det siste halve året. Jeg har hatt mer problemer med Iherb de siste månedene, enn jeg har hatt til sammen de siste 5 årene (Og jeg er ikke alene). Hvis dere tar en titt på nett rundt omkring, facebook o.l. så hagler det inn med klagemail fra alle kanter av verden. Folk er så til de grader misfornøyd med de.

Det første jeg reagerte på var at de økte prisen på shipping (Ca. et halvt år siden?). Og ikke bare litt, de tripplet prisen på forsendelsen (Over natten) ! Hele årsaken til at vi handler hos de er fordi at vi sparer penger. Krona er i tillegg svak, dollaren har økt betraktelig og de har hatt øking av prisene på produktene.

Jeg la ut et innlegg på facebook angående dette, og det kom selvsagt mange reaksjoner. Vi var mange som kontaktet de og klaget på denne prisøkningen. Og det eneste de kom tilbake med (Som de alltid gjør) er et standard «Copy-paste» svar. De har da altså valgt å bytte fraktfirma, som nå skulle få pakkene mye raskere frem til forbruker.

Jeg venter da heller gledelig 10 dager (+) på pakker og sparer penger. Det var det som pleide å være standard leveringstid hos meg i alle fall. Prisen nå når man inkluderer shipping er så høy at man kan like så godt gå ned på helsekosten på hjørnet å kjøpe varene. Man handler 3 små produkter og ender opp med shipping på 150 kr. Skal du handle mel, drikke etc. som veier litt, så blir frakten på flere hundre kroner.

I tillegg så har vi tollgrensen og forholde oss til som da er på 350 kr inkludert shipping. Slik jeg ser det så har de mer eller mindre avskrevet norske kunder.

Men jeg fant ut at jeg skulle teste dette nye «Shipping systemet» deres. Jeg bestilte noen pakker. Den ene uka gikk, den andre uka gikk, ingen pakke kom. Så jeg kontaktet de på chatten og etterlyste den superraske leveringen som de nå hadde brukt all sin tid på å argumentere for. «Hvor er pakkene mine?». Hva får jeg i svar? – Jeg må nok smøre meg med tålmodighet, for forsendelsen kan ta opptil 10 uker. Are you kidding me?? All argumentasjon de hadde brukt for prisøkningen var raskere shipping. Og nå må jeg likevel beleie meg på å vente 10 uker!.

Men den virkelige diskusjonen jeg hadde med de begynte da jeg la merke til at de hadde fjernet «Rewards» fra siden min. Jeg logga meg inn, så at jeg hadde ganske bra med oppsparte poeng, skulle handle dagen etter, men da var de forsvunnet.

Jeg sendte de mail angående hendelsen. Måtte purre på svar 3-4 ganger, og fikk ikke svar før etter en 12 dager. Og hva var unnskyldningen da? Jeg må nesten le når jeg skriver dette (Jeg lo når jeg leste det). De beklaget seg, men de hadde hatt en «Bug in the system». (Virus i systemet). Som da hadde gitt meg poeng fra 2 år tilbake som jeg ikke skulle ha, så da måtte de trekke det tilbake. Men vent! – Det var første forklaringen. Jeg bet overhodet ikke på den, så jeg ba om ytterligere svar. Svar nr 2: De beklaget svaret jeg hadde fått, for de hadde ikke hatt noen virus i systemet deres. Så kom forklaring nr 3: Jo, de hadde hatt ett virus i systemet, men det var et annet virus, som hadde gitt meg dobbelt opp med poeng.. Jeg kunne sikkert ha fortsatt, for forklaringene ble mange til slutt.

Og ikke nok med det. Det skjedde flere ganger. Jeg logga meg inn og så at jeg hadde oppsparte poeng, men de ble fjernet dagen etter. Jeg skrev et innlegg på siden deres på FB og spurte om det var flere som hadde hatt samme opplevelse. Den ene etter den andre sa akkurat det samme; «Rewards» hadde forsvunnet fra kontoene deres.

Jeg har fått flere feilsendte varer de siste 5 månedene enn jeg har gjort de siste 5 årene. Det ligger dobbelt opp med det ene, mangler det andre. Og ting jeg ikke har bestilt. Men får man tilbakebetalt shipping for de feilsendte varene? Nei. Får man refundert penger for de feilsendte varene? Nei. De går tilbake til «Rewards». Som da ender opp med å bli fjernet p.g.a. «Virus i systemet».

Jeg har også bedt Iherb om å legge til hvilket land varene er produsert i (Flere ganger). Jeg synes dette er en såpass viktig informasjon til forbrukeren at det skulle bare mangle at de la det til. Det blir ikke gjort. Den største årsaken til det er at de selger veldig mye varer som produseres/ dyrkes i Kina.

Og hvorfor er det viktig? Fordi i Kina er luften og jorda så forurenset at man kan ikke kalle det «Økologisk». I tillegg har de såpass mye korrupsjon og svindel som gjør at merkingen ikke blir ettersjekket på samme måte. Jeg unngår i alle fall dette landet når det kommer til kosstilskudd. Du kan lese mer om det; HER og HER.

Da har dere fått min oppsummering og erfaring fra Iherb det siste halve året. Etter min mening har de gått fra å være et seriøst og godt likt firma, til et firma som overhodet ikke har fokus på kundene deres lengre. Og handle der i fra lønner seg bare ikke. Det er selvsagt trist, men der fins heldigvis andre butikker å velge mellom.

Jeg har ikke opparbeidet meg nok erfaring fra andre nettbutikker enda. Men jeg skal komme med andre tips og anbefalinger fra nettbutikker når jeg har gjort det! 🙂

 

 

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

4 Comment

 1. Reply
  Anita Husevåg
  8. juni 2017 at 01:59

  Så bra innlegg. Jeg har reagert på blant annet frakten og rewardsen selv.
  Vil tipse deg om å sjekke ut norske nettbutikker for å støtte små bedrifter i Norge. Spesielt vil jeg framme min egen butikk: villheim.no 🙂

  1. Reply
   Hege
   8. juni 2017 at 10:13

   Takk for tips, det var en veldig fin nettside 🙂

 2. Reply
  RisRosOgKlaging
  14. juni 2017 at 11:53

  Jeg sluttet å handle fra iHerb når dem økte frakten, jeg har handlet litt der når dem hadde tatt ned igjen frakten, men jeg mistet helt lysten til å handle der igjen. Nå handler jeg på Vitacost.com og er veldig fornøyd med dem, jeg har opplevd at kundeservicen der er veldig bra, frakten ligger på $7.99 om du holder deg under 3.60lbs så det er vel egentlig det eneste negative, men jeg tror det blir billigere uansett. Spesielt for meg som bor i en liten by og har et veldig lite tilbud av ting så er den butikken super 🙂

  1. Reply
   Hege
   14. juni 2017 at 18:10

   Ser den ja. Det er helt klart større utvalg i nettbutikker uansett. Minuset er bare når frakten blir så kostbar. Har vært å sett litt på vitacost, skal sjekke de ut. Takk for tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.