Personlig liv

Hyttetur til Dolpvollen

I helga dro vi til Dolpvollen på hytta. Dolpvollen ligger i Singsås i Haltdalen (en av de lengste dalene i Norge), ca. 11 mil sør for Trondheim mot Røros.

Egentlig går det an å kjøre helt opp til hytta. Men på grunn av flommen som har herjet den siste tiden hadde det vært ras flere steder på veien. Vi måtte derfor ta beina fatt å gå. Det er nå greit i seg selv, men å gå 2,5 km i bratt stigning hele veien med 17-18 kilo på ryggen (uten oppvarming) var en temmelig tung start på hytteturen. Fy flate jeg var sliten når vi kom opp. Men god trim da, det kan jeg skrive under på!

Fredag ble en rolig kveld. Pakka ut, henta vann, fyrte i ovn og kom oss litt i orden. Laga god mat og slappa av.

Lørdag sto vi tidlig opp. Spiste frokost, pakka niste og litt ekstra klær. Fant frem kart og kompass og planla toppturen for dagen: «Storfjellet» (1037 moh). Det var litt overskyet og kjølig fra morgenen av. Men det var egentlig bare greit, det hadde blitt veldig tungt og gå opp i steiksol.

Bildene jeg har lagt ved taler for seg selv; Fantastisk fin tur! Og en utsikt som bare må oppleves! Sola kom sånn ca. akkurat når vi nådde toppen; helt perfekt! Der ble det en matbit, pust i bakken og en liten styrkedrikk! Monica hadde tatt med seg jeger, godt tenkt! Den smakte velfortjent 😎

Turen ble litt for lang for Lily (5 timers tur), så hun fikk sitte i sekken på tur ned. Men hun holdte ut nesten helt opp. Og med tanke på hvor bratt det var oppover og veldig ulendt terreng (for ei så lita pie), så synes jeg hun var veldig flink!

Da vi kom ned skinte sola fra klar himmel. Vi lagde oss ørretburger og masse annet godt til. Var temmelig sliten, men fornøyd med egen innsats. Rusa på fjelluft og mange inntrykk etter en lang dag ble det tidlig kveld.

Søndag var det tidlig på’an igjen, vi måtte jo selvsagt utnytte siste dagen. Våkna til 23 grader og strålende sol. Pakka sekken og dro på fisketur. Fiskelykken uteble, men vi storkosa oss i finværet hele formiddagen.

Det er av de færreste ting som kan måle seg med opplevelsen av å være langt inne i skogen, omringet av vakker natur, fjell, bekk, skog og stier. Fuglekvitter og frisk luft! Vi har virkelig kosa oss glugg i hjel 🙂

Livet her herlig på Dolpvollen!

Sjekk ut TJFF sine hjemmesider. Hytta kan leies til en veldig rimelig pris. Anbefales absolutt!

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

5 Comment

 1. Reply
  Nina
  29. mai 2013 at 07:21

  Så deilig med hyttetur, ser ut som dere har kost dere masse 🙂

  1. Reply
   Hege
   29. mai 2013 at 21:48

   Det har vi virkelig gjort 🙂

 2. Reply
  Betina
  29. mai 2013 at 22:04

  Det ser helt herlig ut, du er heldig!

  1. Reply
   Hege
   3. juni 2013 at 21:18

   Fantastisk fin plass ja 🙂

 3. Reply
  Grethe
  10. juni 2013 at 22:46

  Å så fine bilder !
  Så veldig koselig ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.