Glutenfri, Laktosefri, Vegetarmat

Hjemmelaget sukkerfri granola

Hvis du ønsker en sunnere variant av frokostblanding, så anbefaler jeg at du lager den selv. Har du sett på innholdsfortegnelsen til de frokostblandingene du finner i butikken? De er full av sukker, sirup, fruktose og kunstige søtningsstoffer av alle slag. Og de som promoteres til barn, er absolutt verstingene. Det er jo som å servere iskrem til frokost. Masse sukker, usunt fett og lite næring.

Det som er så fint med å lage maten sin selv (og da snakker jeg generelt) er at man har full kontroll over hva man faktisk får i seg.

Granola kan lages i mange varianter. Det er sunt, enkelt og godt.

Min variant;

Økologiske havregryn (Du kan bruke glutenfri havregryn hvis du reagerer på det).
Rosiner
Tørkede tranebær
Solsikkekjerner
Mandler
Valnøtter
Macadamiannøtter

Slik gjør jeg;

Jeg rister havregryn i en tørr stekepanne til de er sprø, så avkjøler jeg de. Blander det sammen med nøtter og tørkede tranebær og rosiner.

Nøtter, frø og kjerner inneholder sunt fett, protein, fiber og masse vitaminer og mineraler i sin naturlige form. Altså et mye bedre alternativ. Det er smaker bedre med litt søtt i frokostblanding. Men i stedet for å bruke sukker og sirup, kan du bruke tørkede frukter og bær. Eventuelt røre inn litt honning i havregryn.

Jeg bløtlegger og tørker nøtter og kjerner. Dette gjør at skadelige antinæringsstoffer nøytraliseres, enzymene aktiveres og det gjør de mer tilgjengelig og lettfordøyelig.

Tips til melk; Mandelmelk (Oppskrift på en enkel og nydelig mandelmelk finner du i e-boken min her), havremelk, rismelk eller soyamelk.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.