Personlig liv

Hardhent behandling hos Heimdal hundesalong

Jeg så et innlegg i facebook-gruppen for oss som har hund i Trondheim denne uken. Der var det ei som hadde vært for napping av hunden sin hos «Heimdal hundesalong», samme som meg for noen år siden..

Vi hadde hatt (noenlunde) samme opplevelse. Og jeg tviler på at vi er de eneste to. Bildene som ligger ved her sier vel sitt (Jeg fikk tillatelse av henne til å bruke de).

Det er lenge siden jeg var der, men jeg hadde en så grusom opplevelse at jeg har den friskt i minnet likevel. Lily reagerte på han som skulle nappe henne med en gang han kom inn, hun krympet seg sammen og begynte å skjelve. Vanligvis så setter man fra seg hunden sin på salongen og henter den når de er ferdige. Men jeg valgte å bli da jeg ville se an hvordan de behandlet hundene der, og det er jeg sjeleglad for at jeg gjorde.

Jeg reagerte med en gang når han begynte å nappe. Han klemte tak rundt halsen på henne og begynte å rive av henne store baller med hår. Hun hylte av smerte. Jeg ble så sint og lei meg at jeg ba han om å stoppe med en gang. «Vi er ferdig her», sa jeg. Jeg dro derfra og dro aldri tilbake igjen. Noe jeg angrer på i dag når jeg ser at han fortsatt er der og holder på og mishandle andre hunder er at jeg ikke anmeldte han.

Han hadde ikke fått nappet mye da besøket vårt ble kort, men hun var sår på baken og småblødde slik som dere ser her på bildene.

Hun jenta som er eier av denne hunden kunne fortelle at hunden hennes var full av sår, blødde og så ikke ut. Den ristet som et aspeløv når den ble hentet. Så hun har rapportert han til Mattilsynet.

Edit: Jeg fikk denne meldingen fra en annen dame som hadde vært hos han nå før påske;

«Hei. Jeg håper det er du som la ut om «hardhent behandling hos Heimdal Hundesalong»? Hvis det er du, så vil jeg gjerne fortelle om mitt siste besøk hos dem før påske i år. Jeg leverte min dvergschnauzer til napping og trodde alt skulle være greit. (har vært der før) Men «overraskelsen» fikk jeg da jeg skulle hente min hund der. Jeg ble fortalt at han skrek og hylte under den 2 timer nappingen!! Hundfrisøren lurte på om han var kastret, noe han ikke er, og om han har vært klipt, dette svarte jeg ja på. Pelsen blir myk pga klipping. Hunde frisøren måtte holde han skikkelig fast for å få løs pelsen!! Da jeg kom hjem, oppdaget jeg noe som lignet på kviser på hans rygg! Dette kom av nappingen! Noen dager senere hadde jeg time hos dyrlegen. Hun lurte på hva disse kvisene var . Jeg fortalte at min hund nylig hadde blitt nappet. Det skulle vise seg at hele hårsekker på hans rygg hadde blitt revet ut! Jeg ble så forbannet da jeg hørte dette, at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre! Jeg hadde så vondt av min hund etter dette, at jeg bestemte meg for å aldri mere gå dit!! Resultatet av dette er at jeg har fått en hund som har fått angst for fremmede plasser, og at han ikke viker fra min side. Det er ikke slik det skal være å ha hund. Så jeg håper virkelig at vedkommende på denne salongen blir anmeldt og blir fratatt retten til å holde på med dyr!».

Når disse kundene ringte og konfronterte de ansatte ved denne salongen fikk de i svar at «Pelsen har en slik fantastisk egenskap at den vokser ut igjen, så det var ingen krise». Dette er altså holdningen til ikke bare denne mannen, men de ansatte der generelt.

Jeg vil bare advare andre hundeeiere om denne salongen. Det er grov dyremishandling og det er ikke normalt at hunden skal ha slike sår etter napping.

Og jeg vil også komme med et tips til eiere av hunder som nappes, da jeg ofte ser at det blir spurt om tips i hundegrupper på facebook:

Hunden skal kun nappes når pelsen slipper. Hvis pelsen ikke slipper, er det meget smertefult for hunden å bli nappet. Pelsen slipper (På min i alle fall) rundt mai til sept. Ellers bruker jeg underhårsbørste og klipper rundt øynene, poter og bakpart resten av året.

Det siste året har jeg begynte å klippe henne mer og mer. Noe som ikke anbefales da pelsen ikke isolerer like bra sies det. Men i dag får man kjøpt så mange kjekke dekken til hunden som varmer og isolerer i all slags vær, så da foretrekker jeg heller det fremfor å påføre smerte på hunden min. Napping er ikke noe hun liker noe særlig uansett, og pelsen hennes er helt fin. Og jeg har møtt på flere hundeeiere som sier det samme. De klipper eller barberer hundene sine da de ikke liker nappingen. Så det går helt fint det og.

 

 

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

4 Comment

 1. Reply
  Siv
  8. april 2017 at 23:53

  Stakkars!!! Håper han mister jobben!

 2. Reply
  Beate
  4. mai 2017 at 11:32

  Er han anmeldt? Det burde dere gjøre. Selv har jeg brukt denne salongen til klipping av hunden min, men etter dette bar nok det første og siste gang… Da er de kanskje hardhendt også med de som bare klippes…

  1. Reply
   Hege
   5. mai 2017 at 11:48

   Salongen er anmeldt til Mattilsynet og Noah. Jeg og flere med har fått tilbakemelding fra andre hundeeiere med sammme erfaring som oss. Hundene har fått så hardhendt behandling hos de at de kan ikke bruke hundesalonger generelt igjen, da hunden er så traumatisert.

 3. Reply
  Abra Kadabra
  1. februar 2018 at 15:51

  Takk for info. Er på utkikk etter klipp til lille Mia, men da kjører jeg forbi Heimdal.

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.