Juice & smoothie, Laktosefri, Supermat/superfood

Grønnkål smoothie

Denne smoothien er fullpakket med fiber, rik på vitamin A, vitamin C, kalsium, fosfor, riboflavin, jern, sunne fettsyrer og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier.

Grønnkål og spinat er noen av de absolutt sunneste og næringsrike grønnsakene du får tak. Det ser du på den sterke fine fargen, jo sterkere farge jo sunnere grønnsak. Det er forsket på at grønnkål hemmer uønsket cellevekst, du kan lese mer om det her.

Så skal du velge deg ut en smoothie om dagen, så er denne å anbefale! 🙂

Grønnkål/spinat smoothie:
En stor neve grønnkål
En stor neve spinat
1 eple
Saften av en 1/4 sitron
1/2 avokado
Vann

Siden det ikke er å oppdrive økologisk grønnkål og spinat om dagen (jeg finner det i alle fall ikke). Så kjøper jeg norske grønnsaker, de inneholder mindre sprøytemidler. Men jeg bløtlegger grønnsakene i en bolle med 2 teskjeer eplecidereddik (kjøper min her) for å fjerne sprøytemiddelrester. Det gjør jeg med alt av grønnsaker som ikke er økologisk. Økologisk eple og sitron kjøper jeg på meny.

Så er det bare å kjøre alt i en blender – litt etter litt til du har en passe flytende smoothie.

Tips: Etter at jeg har skylt av grønnsakene legger jeg de våt i en oppblåst plastpose i kjøleskapet, slik at de holder seg fast og fin. Hvis du ikke gjør dette, vil grønnsakene «falle» sammen og bli dvask.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

2 Comment

 1. Reply
  Siri
  6. januar 2015 at 15:17

  Hei Hege, jeg tenkte den smoothien ser jo for sunn ut til å smake godt – men det var sinnsykt deilig. Byttet ut eple med frosne frukter og sitron med lime siden det var det jeg hadde i huset. Tusen takk for at du har gitt meg en ny favoritt. Godt nytt år!

  1. Reply
   Hege
   6. januar 2015 at 21:18

   Hei Siri, så bra at den falt i smak! Og jeg tenkte det samme selv når jeg begynte å lage grønn smoothie; «hvordan vil nå dette smake..». Men jeg ble heldigvis positivt overrasket, en må bare finne den riktig kombinasjon. Ønsker deg også et riktig godt nytt år! 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.