Trening

Få stram kropp nå, jenter!

Vekttrening er ikke en type trening forbeholdt gutter. Mange jenter ønsker en stram og fin kropp – da er vekttrening alpha omega. Å bygge muskelmasse – former og strammer opp kroppen din. Å trene med frivekter er også mer effektiv, da det i forhold til trening på apparater trener mer støttemuskulatur/ du trener flere muskelgrupper på en gang.  Jeg vil anbefale og fokuserer på 2-3 muskelgrupper per trening, framfor et helkroppsprogram (hvis du ikke er spesielt erfaren inne vekttrening) Hvis du konsentrerer deg om et par muskelgrupper, og heller kjører flere øvelser per muskelgruppe, vil du høyt sannsynlig også se fremgang raskere. Å trene på et apparat er ikke en spesiell stor utfordring, det er en ganske monoton bevegelse, og det skal noe til for å gjøre feil – det er nettopp derfor en ofte får et slikt program utdelt på treningssenter. Det er enkelt å lære og skaderisikoen er lavere.  Som nybegynner kan det være fint å starte med det. Men frivektstrening er best.

Fordeler ved frivektstrening

 • Kroppen er ikke låst i en fast bevegelse, og flere muskler blir aktivisert samtidig.
 • Trening med frie vekter ligner bevegelsene du gjør i hverdagen. Når flere muskler aktiviseres på en gang, settes det større krav til koordinasjon og balanse. Det kreves en viss kroppsbevissthet for å utføre øvelsen riktig, og det stilles større krav til teknikk enn ved trening med apparater.
 • I frivektøvelser er det lettere å styre bevegelsen og forandre vinkelen på leddet. Noe som fører til at øvelsen kan tilpasses akkurat dine anatomiske forutsetninger.
 • Styrketrening med frie vekter har klare fordeler med tanke på å utvikle maksimal styrke og spesifikke idrettsprestasjoner.

Superøvelser for sterk og stram kropp:

 • Markløft: denne øvelsen tar mange muskler på en gang, blant annet rygg, korsrygg, sete, lår og mage.
 • Biceps curl med manualer: denne øvelsen tar på biceps og underarm.
 • Smal benkpress: hovedsakelig triceps, men den tar også litt på bryst og forside skulder.
 • Knebøy: forside lår og rumpe.
 • Strake markløft: bakside lår og sete, kan også anbefale liggende lårcurl her.
 • Skulderpress med manualer: skuldre og triceps.
 • Utfall med stang eller manualer: for lår, rumpe. Kjører du gående utfall med lange skritt trener du innside lår. Legger og mage brukes også for å stabilisere.
 • Planke: indre magemuskulatur, statisk styrke.

Nå har jeg lyste å nevne to ting. Til dere damer som er redde for å få mye muskler, det vil ikke skje over natta at dere ser ut som noen muskelbunter! Det tar lang tid, med dedikert trening og kosthold før en dame å komme i nærheten av det en mann vil prestere ved vekttrening. Vi har mye lavere testosteronproduksjon en menn, faktisk 20 ganger så liten. Forventer du å se resultat etter vekttrening, så må trene hardt! Løfte tungt og ha kontinuitet i treninga di.

For det andre. Hvis du skal begynne å trene med frivekter – sørg for at du lærer øvelsene riktig. Det er meget, meget viktig. Vær snill og ikke å begynne å løfte tungt, uten at du er helt sikker på at du utfører øvelsene riktig, det er så lett å pådra seg belastningsskader ved slik feiltrening.

Vekttrening bidrar generelt til en stram og fin kropp, du forbygger beinskjørhet, du øker bentettheten og beskytter hjertet mot overanstrengelse, du forbrenner fett, det gir deg selvtillit og du føler deg sterk fysisk og mentalt.
Når du kommer ordentlig i gang med vekttrening, og begynner å få teken på det og se fremgang, så er du hekta!

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

1 Comment

 1. elsker vekttrening 😀

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.