Iherb favoritter, Personlig liv

Eteriske oljer med svært legende egenskaper

Eteriske oljer har blitt brukt i over 5000 år for å helbrede en rekke ulike helsemssige forhold.

Oljen utvinnes direkte fra bark, blomst, frukt, blad, frø eller rot fra en plante eller et tre. Den gjennomgår en destilasjonsprosess der hvor en separerer olje og vann via damping. Man ender opp med en svært ren og konsentrert olje som har kraftige helsebringende egenskaper.

Duft påvirker oss fysisk og emosjonelt. Når vi inhalerer en eterisk olje påvirkes produksjon av endorfiner, dopamin og serotonin, og som kjent er dette stoffer som setter lykkehormoner i kroppen vår i sving.

Lavendel er kanskje den som er av de mest kjente. Den virker svært beroligende og avslappende for kropp og sinn. Den virker ved stress, angst, depresjon og søvn. Den har også en svak smertestillende effekt.

Frankincense. Denne oppdaget jeg i fjor og den har blitt min favoritt. Den lukter så utrolig godt. Denne oljens egenskaper; Virker ved stress og angst, smertelindrende og betennelsesdempende. Og den virker oppbyggende på immunforsvaret.

Clove bud (kløverolje er vel det norske navnet for denne). Denne oljen er kjent som en av de mest kreftforebyggende. Den virker også betennelsesdempende og oppløftende på humøret. Ikke min favoritt når det kommer til duft, men jeg bruker den på grunn av dens egenskaper. Du kan lese mer om den her.

Det er flere måter en kan bruke disse oljene på. Jeg pleier å massere noen dråper direkte på huden, blande den litt ut og ha den i aromalampe (Disse kommer i flere varianter, som f.eks denne og denne), eller man kan bruke den i massasje, tørrbørsting og bad.

Jeg har også et smykke som jeg drypper noen dråper av den oljen jeg ønsker, så får jeg effekt av den hele dagen (Og jeg slipper å bruke parfyme). Smykke kjøpte jeg på ebay, du finner mange forskjellig her (Det er bare å søke på noe av dette «Locket Necklace Fragrance Perfume Essential Oil Aromatherapy Diffuser Pendant«).

Få gjerne med deg DENNE videoen hvor de går i dybden angående nytteverdig og anvendelse. Merk at den er bare tilgjengelig i en kort periode.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

5 Comment

 1. Reply
  Kristine
  23. april 2017 at 18:50

  Jeg har prøvd å bestille eteriske oljer fra Iherb, men opplever at de ikke vil sende noen av typene tk Norge?

  1. Reply
   Hege
   23. april 2017 at 19:22

   Jeg kjenner ikke til tk olje? Men hvis den er klassifisert som legemiddel så er den ulovlig å importere. Den eneste jeg vet om er tetreolje, men jeg kan sjekke litt opp angående det 🙂

   Edit: Har sjekket dette nå og finner ingen forbud mot import av eteriske oljer. Iherb sa de ikke stoppa noe. Så da vet jeg ikke hvorfor det har skjedd i ditt tilfelle.

 2. Reply
  Siv
  23. april 2017 at 19:30

  Har nettopp kjøpt meg aroma diffuser Esta fra Teleurt, synes de har et veldig bra utvalg. Hadde en del om aromaterapi da jeg utdannet meg som hudpleier, og synes det er utrolig spennende med eteriske oljer 🙂

  1. Reply
   Hege
   23. april 2017 at 19:41

   Jeg synes også det er veldig spennende. Så kjekt å kan bruke naturlige produkter til så mangt. Og takk for tips angående diffuser, skal ta en titt 🙂

 3. Reply
  Anonym
  5. oktober 2017 at 19:44

  clove bud er ikke kløverolje men kryddernellik

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.