Glutenfri, Iherb favoritter, Laktosefri, Rå mat, Supermat/superfood

Chiagrøt med sjokolade

Chiagrøt med sjokolade til frokost sa du? Stemmer det. Denne er helt uten raffinert sukker. Og sjokoladen, vel den er helt raw! 🙂

Denne kan lages i mange varianter. Men for den søte gane, så er denne midt i blinken.

Du trenger;

2 ss chiafrø
1 dl mandelmelk
1 ts raw vaniljepulver
1 ss raw kakao
3 ss cashewnøtter, bløtlagt
3 dadler, bløtlagt
1 ss kokosmasse
En banan

Slik gjør du;

Ha chiafrø over i et lite glass, hell over mandelmelk , rør inn vaniljepulveret og la den stå og svelle i kjøleskapet over natten.

For sjokoladekrem: Mal cashewnøtter i en blender, ha i dadler (Ta ut stein) og kakaopulver og kjør til du har en jevn og fin krem. Ta ut chiagrøten, hell over sjokoladen. Serveres med bananskiver og kokos.

Litt fakta:
Rå kakao er ubehandlet rå sjokolade. Det vil si at kakaoen ikke har blitt varmebehandlet eller tilsatt noe sukker, melkepulver etc, slik som sjokoladen du får kjøpt i butikk er.

Rå kakao er den planten i naturen som har den største konsentrasjonen av antioksidanter. Ingen bær eller frukt inneholder så mye antioksidanter som rå kakao. Det snakkes om hvor sunt mørk sjokolade er, men rå kakao er virkelig sunt. I ORAC tester scorer rå kakao høyest på antiokisdantlisten og har opptil 7 ganger mer antioksidantenheter enn i en typisk vanlig mørk sjokolade. Det er den store forskjellen mellom kokt og rå kakao.

Flere sunne og gode oppskrifter finner du i e-boken min: «Spis bedre – lev bedre».

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.