Juice & smoothie, Personlig liv, Supermat/superfood

Chaga te oppskrift

Jeg har vært nysgjerrig på chaga te flere ganger, jeg har bare glemt bort å kjøpe det. Men i helgen når jeg var på alternativmessen fant jeg en som solgte denne teen. Eller soppen rettere sagt.

For deg som ikke vet hva chaga er, så er det en sopp som vokser på bjørketreet. Den vokser på andre trær og, men har hørt det er denne som er mest brukt (sikkert fordi den er mest virkningsfull).

Du kan plukke den selv og. Om jeg noen ganger kommer til å dra med øks ut i skogen for å lete, får vel tiden vise. Men jeg tror jeg går til innkjøp i første omgang.

Jeg er ikke noe ekspert her. Men får alltid god hjelp når jeg titter på siden til eller spør Rolf hjelmstad hos urtekilden.no. Så her er hva han kan fortelle;

Egenskaper og virkning:

Chaga er en sopp med en kaffelignende smak. Den er et adaptogen som virker immunregulerende, krefthemmende, svulsthemmende, genbeskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakteriehemmende og virushemmende. Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent. Av alle medisinske sopper har chaga trolig det største mangfoldet av medisinske egenskaper.

Kan brukes ved følgende helseplager/ sykdom:

Chaga har i tradisjonell russisk og østeuropeisk folkemedisin vært brukt mot en rekke sykdommer, inklusive magesmerter, dårlig fordøyelse, gastritt, innvollsorm, sår, influensa, astma, bronkitt, tuberkulose, kreft og lever- og hjertesykdommer. I nyere tid er chaga blitt brukt til behandling av bl.a. ulike typer kreft (brystkreft, leverkreft, livmorkreft og magekreft), høyt blodtrykk, influensa, HIV, diabetes, nyrestein, kronisk tretthetssyndrom og mageproblemer.

Jeg brukte 2 ss sopp med 1,5 dl vann. Og jeg kokte soppen to ganger. Den er visst så kraftfull at man kan koke den både 2 og 3 ganger. Og jeg kokte den ca. i 20 minutter (Den skal bare stå og putre på kokepunktet). Den sies å skal smake kaffe, men jeg synes i alle fall den var veldig tam på smak, så neste gang kommer jeg til å koke den med ingefær og litt honning.

Men løsningen i dag ble ingefærekstrakt. Det gjorde den mye bedre på smak.

Ingefærekstrakt drikker jeg daglig, hvis du vil lese mer om helsegevinsten finner du det her.

Med andre ord en fantastisk kombinasjon 🙂

 

 

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

3 Comment

 1. Reply
  Monica
  19. mars 2018 at 19:15

  Hei!
  Jeg er på jakt etter ingefærekstrakt, men er at den er «discontinued» på iHerb, som du har linket til. Hvor kjøper du den nå / vet du hvor jeg kan få tak i det nå?

  Takknemlig for svar 😊

  1. Reply
   Hege
   20. mars 2018 at 18:30

   Hei, de har flere som leverer denne hos Iherb (Jeg har bare kjøpt der) 🙂
   https://no.iherb.com/pr/Herb-Pharm-Ginger-Mature-Rhizome-1-fl-oz-30-ml/9593

   1. Reply
    Monica
    20. mars 2018 at 22:27

    Supert – tusen takk 😊

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.