Iherb favoritter

Bringebærte – «Kvinnens te»

Visste du at bringebærte – kalles for ”kvinnens te”. Nettopp fordi den har så god innvirkning på hormonbalansen vår. Bringebærte har vært brukt i århundrer for å øke fruktbarheten hos kvinner.

Bringebær har lenge vært dyrket for sine kulinariske så vel som medisinske egenskaper. Frukten er rik på næringsstoffer og hjelper mot blodmangel. I kinesisk legekunst anvendes frukten av kinesisk bringebær til å styrke nyrene og til behandling av ufrivillig vannlating.

Det er imidlertid som et fødselsforberedende middel at te av bringebærblad i våre dager har størst aktualitet. Urten har avslappende, styrkende og sammentrekkende effekt, og virker spesielt gunstig på livmoren i de tre siste månedene av svangerskapet og under fødselen. Den sammentrekkende og stimulerende virkningen er med på å styrke og stramme musklene i livmor og underliv, mens de avslappende og mer beroligende egenskapene samtidig får livmoren til å slappe av.

Bringebærblad styrker også slimhinnene i hele kroppen. De virker på fordøyelsessystemet, og kan effektivt lindre kvalme under svangerskapet. Te av bringebærblad kan derfor brukes for å sikre en trygg og lett fødsel, og for å stimulere melkeproduksjonen etter fødselen og lette rekonvalesensen. Den styrkende og beroligende virkningen på den glatte muskulaturen i livmoren bidrar til å lindre smerter ved livmorsammentrekningene under fødselen, samtidig som den gjør sammentrekningene mer effektive så fødselen både blir lettere og mer kortvarig.

Du kan lese mer om det her.

Jeg er ikke gravid eller prøver å bli gravid. Men jeg har plagdes med PMS i perioder, det var slik jeg kom over denne teen. Jeg leste at det var flere som opplevde mindre ubehag etter at de begynte å drikke den.

Nå har jeg vært inne i en fin periode ei stund, så det er vanskelig for meg å si om den fungerer mot PMS for meg. Men jeg drikker den likevel – forhåpentligvis forebyggende.

Den er koffeinfri, den smaker godt og den er rik på magnesium, kalsium, jern, vitamin C og B vitaminer.

Jeg kjøper økologisk bringebærblad her.  ~ 0,5 kg til 65 kr.

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

4 Comment

 1. Reply
  Marie
  25. september 2013 at 18:35

  Høres ut som en te jeg hadde likt 😀

 2. Reply
  RisRosOgKlaging
  29. september 2013 at 10:47

  Så utrolig bra blogginnlegg! Denne teen høres helt utrolig bra ut! Denne skal jeg kjøpe med en gang den kommer inn igjen på iHerb.

  Jeg plages også en del med PMS, skal jeg da drikke den når jeg kjenner at det kommer, eller er det best å drikke den av og til, kanskje ikke hver dag, men innimellom?

  1. Reply
   Hege
   29. september 2013 at 11:29

   Det er vel sikkert bare å prøve seg frem, tror ikke det er noe fasitsvar på det. Annet enn at man sikkert skal modere seg litt under graviditet. Jeg har drukket den så å si hver dag i et par uker 🙂

   1. Reply
    RisRosOgKlaging
    29. september 2013 at 21:51

    Takk for svar. Får håpe den hjelper 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.