Juice & smoothie

A green juice a day keeps the doctor away!

Fordelene med å drikke grønnsaksjuice er mange! Det er en skikkelig vitamin – og mineralbombe. Næringsstoffene absorberes raskt og effektivt. Og den har en avgiftende og rensende effekt på kroppen.

Vi blir stadig anbefalt til å spise mer frukt og grønt, men jeg tror det er fåtall av oss som faktisk spiser 5-8 grønnsaker eller frukt hver dag. Jeg er veldig glad i de fleste grønnsaker, men jeg synes det kan være vanskelig  å spise den mengden jeg føler jeg har behov for. Da er juice (og smoothies) et fint alternativ til å dekke dette behovet.

Jeg tror mange unngår grønn juice, fordi de synes smaken blir for tung. Men mitt tips er å bruke litt sitron i (eventuelt lime hvis du liker det bedre). Og drikke den iskald, gjerne med istbiter. Sitron eliminerer den tunge smaken på mange grønnsaker – brokkoli for eksempel. Jeg synes brokkoli kan bli litt stram på smak, men med litt sitron i forsvinner nesten smaken.

Her er min morgenjuice:
1 stor bunt grønnkål
1 stor bunt brokkoli
5 gulrøtter
1 eple
1/2 sitron

Jeg bruker økologiske grønnsaker. Alt her er økologisk for utenom grønnkål. Så den legger jeg i en bolle med vann og 1 ss eplecidereddik for å trekke ut sprøytemidler. Så kutter jeg/ river opp grønnsakene og kjører de litt etter litt i en juicepresse. Sitron presser jeg for hånd og har i til slutt.

Love – love – love it! 🙂

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

8 Comment

 1. Reply
  Aline
  1. september 2013 at 13:09

  Ser veldig godt ut! Hvilken juicemaskin bruker du? Tar du andre greens i også? Spirulina, hvetegress ect?

  1. Reply
   Hege
   1. september 2013 at 16:04

   Jeg har en bullet express, det er en multimaskin som blant annet har juicepresse. Jeg tar også greens ja. Variere litt mellom spirulina, byggress, hvetegress, kamut og chlorella.

 2. Reply
  jennifer ringsparr
  1. september 2013 at 16:29

  jag testa å ha broccoli en gång, i min juice. det smaka som ja, jag vet inte hur jag ska beskriva det, det GICK inte att dricka 🙁 men ska prova nu som du säger att den smaken försvinner lite med hjälp av citronen…

  1. Reply
   Hege
   1. september 2013 at 17:34

   Brokkoli har ikke vært min favoritt heller, men som sagt med litt sitron – og bruk litt andre grønnsaker så tror jeg det skal gå helt fint 🙂

 3. Reply
  RisRosOgKlaging
  1. september 2013 at 19:41

  Jeg syns det er ganske godt med grønnsaks juice, har ikke prøvd med bare grønnsaker da. Pleier å ha en frukt i og resten grønnsaker (om man da teller tomat og agurk som grønnsak). Liker godt å ha i chili, da blir den litt sterk og med sitron i tillegg blir den syrlig og god.
  Men jeg er så usikker på hva grønnsaker som kan juices og hva som ikke kan. Så det går ofte i det samme.

  1. Reply
   Hege
   1. september 2013 at 19:54

   Chili og ingefær er godt i juice, det gir en spicy smak samtidig som det demper smaken på grønnsakene. Det er mye å velge i mellom; all slags kål, salater, squash, selleri, rødbete, gulrot, spinat, brokkoli, agurk, mango, epler, melon, papaya.. etc 🙂

 4. Reply
  Helle
  24. september 2013 at 10:45

  Fantastisk godt med grønnsaksjuice 🙂 lager du din alltid samme dag? Synes det er godt som en frokostvariant, men kan ikke begynne med det kl 05 om morningen 😉 tenkte forsøke lage ferdige flasker å ha i kjøleskapet. Noen erfaringer med holdbarhet?

  1. Reply
   Hege
   24. september 2013 at 18:35

   Det er jeg veldig enig i 🙂
   Jeg pleier vanligvis å lage den samme dag ja. Den vil miste en del næring når den blir stående. Men den holder seg fint i kjøleskapet et døgn 🙂

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.