Livsstilsendring, Spis bedre - lev bedre!, Trening

12 gode råd for treningsmotivasjon!

Vi har alle vært der. Sofaen frister mye mer enn en treningsøkt. Man føler seg daff og energiløs. Man har ”Ikke tid”. Motivasjon er ikke på topp, man føler at man er alt for langt fra målet sitt osv osv. Hvis man leter etter unnskyldninger, så fins de i fleng!

Derfor er det viktig å snu situasjon og rett og slett bli litt mer løsningsorientert.

Motivasjon finner du ikke liggende på sofaen – Garantert! Det kan jeg skrive under på. Slenger jeg meg på sofaen etter jobb, så blir jeg fort liggende der. Og i dag når man har ”T-WE”, i tillegg, med opptak av alle favorittprogrammene sine, trenger jeg si noe mer?!

 1. Pakk treningstøy kvelden i forveien. Da har du allerede mentalt forberedt deg på at du skal trene dagen etterpå. Pakk treningstøy eller sett klar turklær/ joggesko etc.
 2. Dra på trening rett etter skole/ jobb. Når jeg kommer av jobb, slenger jeg PC’en fra meg, tar med meg treningsbagen (Som står ferdig pakket fra kvelden i forveien) og går på trening.
 3. Spis! Slik at du har energi til trening. Ta med deg et mellommåltid på skole/ jobb, og spis en time eller to før du drar fra derfra, så du har overskudd til trening.
 4. Når tankene/ konflikten kommer (og det vil de); ”Skal jeg orke å trene i dag”, ”Jeg skulle kanskje gjort det og det i stedet”. Bare stopp de med en gang! Og si til deg selv; Jeg har planlagt å trene i dag og da følger jeg opp det. Ikke havn i en sånn ustrukturert felle, da er det ofte at det blir en vane og unnskyldningene kommer alt for ofte.
 5. Last ned den beste og mest motiverende treningsmusikken du vet om! Musikk du bare elsker og kjenner at det rocker i dansefoten av! Ja, musikk får deg faktisk til å yte mer på trening. Og her har du en gyllen mulighet til å velge alle dine favoritter.
 6. Få deg en treningspartner. Avtal med en venn at dere skal trene 2 dager i uka sammen. Det er vanskeligere å avlyse en avtale med en venn enn med deg selv. Og trene sammen med noen er jo veldig hyggelig, samt at man kan motivere og pushe hverandre.
 7. Hvis treningssenteret ditt har fellestimer. Meld deg på! Det bruker jeg ofte å gjøre selv (Spesielt hvis jeg ikke er noe særlig motivert for trening). Fordi jeg vet at når jeg er i gang med timen, så stiger motivasjon og treningslysten så til de grader.
 8. Sett deg delmål og realtistiske mål. ”Roma ble ikke bygd på en dag”. Du må sette deg realistiske mål. Målet ditt er for eksempel å øke så og så mye (hvis du driver med vekttrening), eller løpe så og så langt (i et visst tempo) på en bestemt tid, over en viss tid. (Hvis du driver med løpetrening). Og sette deg mål som er oppnåelig er så viktig når man driver med trening, ellers er det fort å miste motivasjon.
 9. Skriv treningsdagbok. Hvor mye du løfter, hvor mange sett du tok, hvor langt du går/ løper etc. Slik at du kan følge med på din egen progress. Du kommer ikke til å huske det fra uke til uke, og du vil se fremgangen din (i treningsdagboken) ofte raskere enn du ser det på kroppen din.
 10. Varier treningen din. Hvis du blir litt lei av den samme treningsrutinen, prøv noe annet. Løfter du vekter; Endre programmet ditt, prøv en spinningstime i ny og ne, eller dra ut på sykkeltur, gå deg en tur, prøv zumba eller hva som helst annet, og visa versa.
 11. Belønn deg selv! Ikke nødvendigvis med masse kaker og godis på fredagskvelden (Så fremst du ikke lager mine raw og sunne kaker 😉 ). Men kjøp deg nytt treningstøy, en fin tights eller en fargerik topp. Eller lei deg en personlig trener.
 12. Personlig trener. Kan koste litt, men det er en veldig god investering. En personlig trener vil kunne legge opp og tilpasse treningen akkurat for deg og etter dine ønsker og behov. Følge deg opp, motivere deg og sørge for at du når dine mål.

Så for å oppsummere sånn helt til slutt;

Kom deg opp av sofaen og – JUST DO IT!

You Might Also Like

Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.